Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

Dombrovskis Gdaņskas biznesa forumā aicina investēt Latvijā

Latvija ir apņēmības pilna uzlabot valsts ekonomisko situāciju, īstenojot inovāciju attīstības programmu 2008.-2013.gadam. Tā šodien Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošajā biznesa forumā Globe Forum Gdansk 2009 teica Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).«Publiskais finansējums tiks novirzīts tehnoloģiju pārņemšanas kontaktpunktiem, kompetences centriem, jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai, biznesa inkubatoriem, mazo un vidējo uzņēmumu izveides un eksporta atbalstam,» teica V.

Dombrovskis.Kā informē valdības preses dienesta pārstāvji, V.Dombrovskis uzsvēris - Latvija īsteno strukturālās reformas, lai veidotu konkurētspējīgu un ilgtspējīgu ekonomiku par spīti tam, ka finansējums zinātnei un attīstībai Latvijā patlaban ir viens no zemākajiem Eiropā. Arī iepriekšējās valdības neizmantoja «labos gadus», lai šo situāciju mainītu.Uzrunājot starptautiskā biznesa foruma dalībniekus, Latvijas valdības vadītājs atzīmēja, ka Latvijas zinātniekiem ir ilgstoša pieredze inovatīvu produktu attīstībā. V.Dombrovskis kā pēdējā laika būtiskākos atklājumus minēja Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieku radīto dzintara diegu kardiovaskulārajai ķirurģijai un Latvijas Organiskās sintēzes institūta atklāto molekulu, kas ir 40 reizes spēcīgāka par medikamentu _Mildronāts_, kas tiek izmantots sirds un asinsrites slimību ārstēšanai. Lai šādu produktu būtu vairāk, svarīgi attīstīt sadarbību starp biznesa un akadēmisko sektoru, teica V.Dombrovskis. Runas noslēgumā V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijā ir «spīdoši prāti», kas var tikt iesaistīti reģionālos inovatīvos projektos. «Jo īpaši šobrīd, kad finansiālā situācija neļauj Latvijai lielos apmēros investēt zinātnē un attīstībā, mēs esam atvērti ārvalstu investīcijām, sadarbībai reģionālā un paneiropas līmenī,» teica V.Dombrovskis.Šodien Polijas pilsētā Gdaņskā notiekošais biznesa forums _Globe Forum Gdansk 2009_ ir viens no svarīgākajiem notikumiem pasaules mērogā, kas veltīts inovācijām un ilgtspējīgai attīstībai. Gdaņskas konferences patrons ir bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa. Forumā piedalās starptautiskie biznesa līderi, inovāciju uzņēmumu pārstāvji, valsts un reģionālā līmeņa politiķi, akadēmiķi un žurnālisti. Foruma sesijā, kurā uzstājās V.Dombrovskis, dalībniekus uzrunāja arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Jeržijs Buzeks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Partijām nav skaidru vēstījumu vēlēšanu kampaņās

Par Eiroparlamenta vēlēšanu potenciālajiem rezultātiem, politisko situāciju kopumā un Augstākās Tiesas lēmumu publicista Lato Lapsas lietā ar polittehnologu un publicistu Jurģi Liepnieku sarunājas la...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas