Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Dombrovskis: TP rīcība apliecina Zalāna teikto par neatrašanos valdībā "de facto"

Tautas partija (TP) ir atsaukusi savus ministrus no Valda Dombrovska (JL) valdības un nākamajā valdības sēdē vairs nepiedalīsies, par to pēc TP valdes un frakcijas sēdes informēja TP līderis Andris Šķēle. TP nerosinās šīs valdības demisiju, jo valstī nepieciešama stabilitāte. Tomēr premjers ir apņēmības pilns turpināt vadīt valdību.

"Šāda TP rīcība tikai apliecina to, ko [TP priekšsēdētāja vietnieks Edgars] Zalāns jau teica iepriekš, ka TP valdībā nav "de facto"," viņa sacīto atreferē ziņu aģentūra BNS. Dombrovskis uzsvēra, ka patlaban svarīgākais ir rūpēties par valsts finansiālo stabilitāti, kas arī garantētu starptautiskā aizdevuma programmas izpildi.

Premjers cer, ka šis arguments līdzēs sarunās ar opozīcijas partijām, kuras jau ir devušas signālus par atbalstu valdībai.

V.Dombrovskis sacīja, ka Tautas partijas paustie valdības pamešanas iemesli ir tikai iegansts, turklāt vēl nenopietnāks iegansts nekā tad, kad šis politiskais spēks gāza Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdību. Viņaprāt, lēmumu par aiziešanu no koalīcijas TP jau bija pieņēmusi iepriekš, vēsta db.lv.

Tuvāko dienu laikā notikšot konsultācijas ar opozīcijas partijām par atbalstu būtiskos lēmumos. Savukārt jautājums par to, kas stāsies TP atstātajos ministru amatos, tiks lemts koalīcijas partiju starpā.


Neliecinot par izpratni

Galvenais TP iemesls pamest valdību ir tas, kas V.Dombrovska atbilde TP nav bijusi pēc būtības, jo tā neliecināja par izpratni pēc būtības.

TP atsauc ārlietu ministru Māri Riekstiņu, reģionālās attīstības ministru Edgaru Zalānu, veselības ministri Baibu Rozentāli, tieslietu ministru Mareku Segliņu un kultūras ministru Intu Dālderi.

No Tautas partijas (TP) ministriem, kuri šodien nolēma uzteikt darbu valdībā, darbā parlamentā atgriezīsies tieslietu ministrs Mareks Segliņš, kuram vienīgajam no pieciem TP ministriem ir Saeimas deputāta mandāts, vēsta LETA. Atgriežoties Saeimā Segliņam, deputāta mandātu zaudēs Valdis Ģīlis, kurš pildīja deputāta pienākumus uz laiku, kamēr Segliņš strādāja valdībā.


LPP/LC atbalstīšot

Ja Tautas partija (TP) atstās Valda Dombrovska valdību, LPP/LC valstiskos lēmumos šo valdību atbalstītu pat tad, ja tā paliktu mazākumā, Dienai teica LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Taču šajā valdībā LPP/LC neietu.

A.Bērziņš uzskata, ka TP četru punktu vienošanās ir vērā ņemams dokuments pretēji premjeram V.Dombrovskim, kurš to nodēvējis par populistisku. Taču šo attieksmi, iespējams, varot norakstīt uz «premjera neziņas rēķina».

Tajā pašā laikā turpināsies LPP/LC un TP tuvināšanās parlamentā, kur abi politiskie spēki iesniegs arī savas likumdošanas iniciatīvas un centīsies nodrošināt tām Saeimas vairākuma atbalstu.

Šāds TP lēmums seko V.Dombrovska paziņojumam atteikt TP divpusējas vienošanās slēgšanu, aicinot vienoti strādāt koalīcijā, lai izvērtētu priekšlikumus valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanai. TP pametot valdību, V.Dombrovskim Saeimā būs vien 47 deputātu atbalsts, turklāt deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) jau ilgstoši ārstējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Muižniece: premjera vēstule TP ir nesaturīga

TP PAZIŅOJUMS

Tautas partijas paziņojumu lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas