Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dūles organizācija Skaistā nākotne vēl nav mirusi

Organizācija Skaistā nākotne pēc divām nedēļām nāks klajā ar publisku paziņojumu par savu turpmāko darbību, portālam Diena.lv pastāstīja partijas dibinātājs Viesturs Dūle. Topošās partijas mājaslapā minēts, ka _Skaistā nākotne _2013.gada pašvaldību vēlēšanās gan vēl nepiedalīsies, jo sagatavošanās laiks ir pārāk īss.

Topošā partija Latvijas politikā sevi pieteica 2012.gada augustā. Tās dibinātāji bija Latvijas Intelektuālās Attīstības fonda vadītājs un izglītības speciālists Viesturs Dūle, mūziķis Gustavs Butelis, un režisors Aivars Čivželis, kuri paziņoja, ka vēlas nomainīt savus vārdus uz Zuarguss, Jurgstulajstus un Arstarulsmirus.

"Cilvēki, kuri šobrīd maina savus vārdus - Viesturs Dūle, Gustavs Butelis un Aivars Čivželis - neslēpj savu pārliecību un garīgās attīstības nozīmīgumu savā dzīvē. Jaunajos vārdos viņi ar burtu salikumu, skanējumu vēlas aktivizēt tādas īpašības kā beznosacījuma mīlestība, atbildības sajūta, sirsnīgums, piedošana, atklātība, principialitāte,'' minēts topošās partijas Skaistā nākotne mājas lapā.

Viens no galvenajiem partijas uzstādījumiem ir korupcijas apkarošana. "Korupcija ir viens no galvenajiem iemesliem ekonomikas stagnācijai, inovāciju trūkumam, arvien augošai tautas depresijai, sabiedrības neticībai valstij, jauniešu nespējai realizēt savu potenciālu, tā ietekmē arī daudzus citus procesus. Korupcija padara plakātisku un neīstu jebkuru Satversmē vai starptautiskajos dokumentos iekļauto vērtību ― demokrātiju, tiesiskumu, vienlīdzību, taisnīgumu, godīgumu un citas," mājas lapā norādījuši veidotāji.

Viens no aktuālajiem darbiem, pie kura pašlaik strādā partija, ir interneta platformas 4.varas likumdaris attīstība.Tas ir interneta projekts, kura uzdevums ir piesaistīt visus iespējami labākos valsts intelekta resursus (ekspertus, kas pārstāv dažādas uzņēmējdarbības nozares, valsts iestādes, kā arī privātpersonas), lai tiešsaistē veidotu kvalitatīvus likumus.

Kā prototips šā gada 10. janvārī izskatīšanai un attīstīšanai tika palaista likuma pilnveidošanas iniciatīva par tiesu ātrumu Latvijā. Iniciatīva tapusi, izmantojot juristu komentārus un ieteikumus par to, kā uzlabot pagaidām neefektīvo tiesu sistēmu, kas valstij ik gadu rada simtiem miljonu latu zaudējumu un ir viena no korupcijas veicinātājām. Ar to var iepazīties partijas mājas lapā www.skaistanakotne.lv

Kā norādīts partijas mājas lapā, šī instrumenta tapšanā liels nopelns ir kompānijai Bridger, kura apvienojusi daudzu jomu speciālistus -  kopumā projekta tapšanā iesaistīti vairāk nekā 20 cilvēki, starp kuriem ir reklāmas aģentūru, IT kompāniju un juridisko biroju pārstāvji. Kā brīvprātīgais šīs lapas uzturēšanā darbojas arī platformas manabalss.lv veidotājs Jānis Erts.

"Zuarguss, Jurgstulaistuss un Arstarulsmiruss ir šī projekta iniciētāji un attīstītāji. Projekta 4. varas likumdaris veidošanas process ir noticis saskaņā ar Intelektuālā Altruisma principiem, katram iesaistītajam brīvprātīgi ziedojot laika, zināšanu un profesionālās pieredzes resursus," norādīts mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas