Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

DVI: policija nedrīkst bez pamata publiskot videomateriālus no novērošanas kamerām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Operas apmeklētājs
O
"datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu..." . Man i tiesības redzēt kā uzvedas cilvēki publiskajā telpā, kuri saņem algu no maniem nodokļiem.
Ēriks
Ē
"Nedrīkst sist policistam pa seju. Tas nav apsargs pie diskotēkas, bet gan policists," teica Ušakovs." 1. Vai no šī izriet, ka Ušakovs uzskata, ka apasargiem drīkst sist? 2. Es personīgi neuzskatu, ka video no sabiedriskajām vietām nedrīkstētu publicēt. Mājās vai slēgtā teplā, mums ir tiesības uzskatīt, ka neviens nevar filmēt, bet sabiedriskā vietā, skaidri zināms ka var un ka visticamāk to arī dara, tāpēc uzvedamies atbilstoši. Konkrētajā gadījumā ar operas iedomībām, domāju ka tas ir lielisks piemērs, kā šādi materiāli izmantojami. Tas cik lielā mērā uzticēsimies policijai ietekmēs mūsu uzticību tai kā sarī pārliecību par to, cik tiesiskā valstī dzīvojam. Bez šī materiāla, varētu sastāstīt jebko, un ciestu policijas tēls. Bet, te lūk, vis skaidri redzams, un varam bez šaubām tiekt, ka policisti rīkojušies korekti un likumīgi.
Skatītājs
S
Telefona numurs ziedojumam skatuves el.sistēmai 90006384
Rainis
R
Diena kaapeec juus Judinu saucat par ekspertu? Judins skjiet straadaa valsts policijai, eksperts noeziimiiga neatkariiga + kompetenta persona, savukaart Judins atkariiga+kompetenta persona...
agam
a
Tik čakli policisti varēs iet pildit plānu kaut kur periferijā, nevis Vecrīgā
aga
a
Lai tad sheit dirsejinjiem ir skaidrs, ka pasji Gregorjanji un Kairishi vainiigi - kaa tad savaadaak, lai policija paraada - ka aiztureeshanai bija pamats.......
Ints
I
Video katrs redz, kurš te uzmācās. Ieinteresētās persona var priecīgi berzēt rokas.Triks nostrādāts. Latvijā un ārpus tās plašām masām ne tik pazīstamie Kairišs un Grigorjana Rīgas Pašvaldības policijas YouTube kanāla 2 video nedaudz stundās skatīti 24 un 75 tūkstoš reizes.
.
.
bet vai dzērumā uzmākties policistiem drīkst?
nju
n
ušlakovs tādu leksiku lieto domes sēdēs, kāpēc, lai meitene nelietotu policijā, kur viņai rokas lauž?
Lutausis
L
Publiskot kā pieļurbājies Kairišs vazājas apkārt ar apdzērušos veceni pa Vecrīgas ielām ir neētiski. Kairišu drīkst rādīt tikai no pozitīvās puses. Jo viņš taču saņem valsts naudu saviem zemas kvalitātes vājgabaliem.
vecis
v
"Vai tā bija sagadīšanās, ka policijas video rāda visi iespējamie mediji tieši tad, kad Operai svarīgi savākt milzu tūkstošus" ---------- Pievērs uzmanību, ka visa darbība notiek precīzi kadra centrā! YouTube var redzēt daudzus pēkšņus notikumus no novērošanas kanerām, tomēr reti kurš ir precīzi iekadrēts tā lai notikumi riesinātos kā uz skatuves, pareizā leņķī pareizā apgaismojumā un tieši kadra centrā! Vai sagadīšanās? Neticu!
vecis
v
Viss skaidrs, mūsu valstī "Datus var publicēt lai realizētu publiskās varas uzdevumus"! Un ko citu, ja ne savu varu realizēja menti, kad nogrūda uz bruģa vāju, neaisargātu sievieti!? Ko citu, ja ne varu realizē policijas prikšnieki, publiskojot ierakstus un iebiedējot sabiedrību, ka par katru cilvēku var atrasties kāds ieraksts, kāds kadrs ar ko šantažēt.
?
?
Ekspert, varu doties uz kādu iecirkni pafilmēt, esot publiska vieta, ja būs problēmas atsaukšos uz Tevi, palīdzēsi?!
neeksperts
n
Pēc Judina loģikas sanāk, ka visas novērošanas kameras no ielām, bāriem, veikaliem ir publiskojamas. Tad jau jālaiž visas brīvi internetā online. Kāpēc tas vēl nav izdarīts?
fotografs
f
Ja "Jebkuram cilvēkam ir jārēķinās, ka uz ielas viņu var filmēt un šo materiālu publiskot", tad kapeec vienmeer, kad fotograafeeju policistus vai sanaacis vinjus filmeet, peekshni taa ir liela probleema un ir gatavi izshkjaidiit manu kameru?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas