Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Dzintars prognozē rusifikāciju un mudina glābt latviešu valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lux
l
_caca_ Kādam izdevīgs mīts par krievu jauniešiem, kuri ļoti labi runā latviski, radies. Ir viens otrs, kas runā, bet pārsvarā - nē.
Jukums
J
Es jau parakstījos - protams, grūti prognozēt iznākumu, bet es vismaz savu esmu izdarījis.
tas visu iznīcinās
t
nepārvācoja septiņsimt gados tāpēc, ka nejaucās kopā, arī nepārkrievoja, jo nejaucās, bet šie tūlīt mūs samiksēs kopā, tad gan būs vāks, septiņos gados būs cauri.
Pilsonis
P
Es un manējie sen jau parakstījāmies. Man žēl to vergu, kas neparakstās, nožēlojamie pabiras. Dzintars ir malacis, viņš faktiski būtu vislabākais prezidents Latvijai pašlaik!
vai vai
v
kā nobaidīja mūs.
vilnim
v
nav vajadziiga man tava smirdiigaa roka..klaigaa vien taalaak ar savu dzintarinju ar jaunaako laiku populistu demagogu
Trollslayer - qwerty
T
Par savu naudu maacaas privaataa skolaa, bet valsts skolaa maacaas par valsts budzeta naudu.
qwerty
q
Tavuprāt, valsts budžeta nauda aug kokos? Nē bērniņ, tā veidojas no nodokļiem kurus maksā gan krievi, gan latvieši. Un privātās skolas arī saņem valsts dotāciju, vecāki piemaksā par komfortu, nelielo skolnieku skaitu klasēs un citām ekstrām.
  • 1
  • 0
Trollslayer - Memory
T
Nekaada "briiva griba" nevar staaties pretii likumam. Ja sovinisti panaaktu sev izdeviigo noteikumu iekljausanu likumaa, tas buutu vienkaarsi jaapilda, bet par nepildiisanu buutu paredzeetas sankcijas. Briivaa griba nepastaav kaut kur paraleelajaa pasaulee, bet tepat uz greeciigaas zemiites.
līdaka
l
Es, kā saka, ar asiņainu purnu esmu sities par latviešu valodu jau no 70 -iem gadiem. Tagad gan saprotu, ka veltīgi, jo ko dos Latvijai latviešu valoda, ja pašu latviešu vairs nebūs. Krievi, kas krieviski raksta un runā televīzijā un radio pat līdz šodienai vēl nezina Latvijas valsts augstākās varas iestādes nosaukumu - SAEIMA un to jauc ar Polijas un Lietuvas seimiem. Bet vakar televīzijā dzirdēju, ka arī "gudrais" Liepnieks ar atkārušos lūpu saka - seim. Vēl viena sieviete, kas komentē politiku, brillēs ar bumbierveidīgu ģīmi arī saka, ka seim.
Aivars
A
Nu par to rusifikāciju jau pašam Dzintaram vien un viņa tautiešiem no vislatvijas glābšanas partijas arī varēs teikt paldies - ka rāda skolu dati tad latviešu skolās, jā tā varam tās nosaukt, pieaug krievu bērnu skaits un savukārt krievu skolās skolēnu skaits samazinās - un piedodiet man, bet dažs labs krievs runā latviskāk par dažu labu jaunieti, kas ir atnācis un parakstījies par referendumu. beigās tāds sētas nacionālisms vien sanāks - pirmos parakstus savāca, bet tagad kad nu aktīvi būtu sabiedrībai sava ideja jāpasniedz un jāpamato, tad visi dzintari un pārējie partijas biedri ir pačibējuši. Kam traucēja esošā situācija - man galīgi ne!!!!
Jānis1.
J
1. Ļoti svarīgi ir zināt, par ko iet runa ( domāju, ka Tu nezini, ko piedāvā VL ). 2. Nevajag ar dižo Krievu tautu jaukt visus krievvalodīgos ( padomju tautu ). 3. Tiem, kas domā, ka nacionālisms ir kaut kas slikts, iesaku izlasīt R. Dzintara grāmatu "POZITĪVAIS NACIONĀLISMS". Nacionālisms nav pret! Nacionālisms ir par!
  • 5
  • 1
caca
c
Dažs labs krievs? Var jau būt, ka dažos gadījumos tā arī ir, bet es ikdienā daudz saskaros ar krievu tautības cilvēkiem (sevišķi jauniešiem) un varu droši apgalvot - viņi nemaz NESAPROT latviešu valodā. Es īsti nezinu, kā tas iespējams, kādā alā jādzīvo, lai pat nespētu saprast elementāru sarunvaldou, bet tā nu tas ir realitātē.
  • 6
  • 1
caca
c
Es personīgi nespēju saprast, kā šīs valsts pilsonis latvietis var neiet un neparakstīties. Mani tiešām šokē šī absolūtā pasivitāte un vienaldzība pret sevi, savu kultūru, valodu un valsti kopumā. Joprojām gaidām, kad kāds cits visu izdarīs mūsu vietā??? Un tad brīnamies, ka krievu tautības cilvēki pat neapsver domu kādreiz mūs sabiedriskā vietā uzrunāt valsts valodā!? Mēs taču paši parādam, ka sevi ne par ko neturam un necienām. Ļoti skumji.
Bo
B
LV situācija šajā ziņā tiešām ir unikāla un citu valstu analoģijas šeit neder. Piem., arī Vācijā ir skolas, kurās pārsvars ir imigrantu bērniem. Bet tur imigranti ir no dažādām valstīm - piemēram, turki, bosnieši, serbi, krievi, poļi. Un pat ja vācieši ir mazākumā, pārējie gribi vai negribi ir spiesti runāt vāciski, kā vienīgo valodu, kura ir saprotama visiem. Latvijā aina tiešām ir principiāli citāda. Es personiski iešu parakstīties, bet tomēr šajā jautājumā tiešām viss nav viennozīmīgs un skaidrs. Ir par ko padiskutēt.
  • 2
  • 0
Bo
B
Augstāk zem "vilnim" ir izteikts viens nopietns arguments. Tur tiešām ir par ko palauzt galvu.
  • 0
  • 1
qwerty
q
lai par savu naudu vnji mācās kaut vai mandarīnu valodā -------------------- Krievi ir tieši tādi pat nodokļu maksātāji kā latvieši - tātad arī pašreiz valsts skolās viņi mācās par SAVU naudu.
Aivars=>Bo
A
domāju ka tur ir tikpat proporcionāli daudz nodokļu nemaksātāju valsts budžetam, kā starp latviešiem!!!
  • 1
  • 5
Bo
B
Nu šaubos gan ka viņi ir tieši "tādi paši nodokļu maksātāji", viņu vidū ir daudz vairāk cilvēku, kuri nemaksā nodokļos neviena santīma vnk principa un naidīgas attieksmes pēc.
  • 6
  • 1
Inga
I
Varu pateikt ar vislielāko pārliecību man neviens nebūs draugos drīzāk ienaidnieks, ja nebūs parakstījies par šo ierosinājumu, jo gribu savus bērnus Latvijā audzināt latviskā vidē. Ar vislielāko lūgumu, lūdzu ejat un parakstaies par latviešu valodas ietekmes palielināšanu, šajā valstī nākotnē, jo ja nebūsiet parakstījušies arī mai bērni to jums nepiedos tā vismaz viņi saka.
Aivars
A
Latviska vide sākas katrā ģimenē un nevis tikai skolā. Izglītība ir tikai daļa no vides, kuru paši veidojam - ja gribam sašķeltu un naidīgu sabiedrību, tad šādām idejām ir ir vieta un laiks, ja vēlamies, lai sabiedrība savā domāšanā un attieksmē, pret ikvienu tās locekli būtu demokrātiska, tad ir jāļauj katram pašam izlemt, kādā skolā savus bērnus laist..... arī pēc uzspiestas izglītības tikai latviešu valodā - krievs paliks krievs, baltkrievs - baltkrievs, un mājās par Latviju un latviešu valodu domās nebūt ne to labāk.
  • 0
  • 5
zvirbulēns
z
Kāda jēga parakstīties, ja Tu Dzintar balsosi par Zatleru, kurš velk SC valdībā?
replika
r
Tā ka zvirbulim nav nekādu iespēju balsot par (vai pret) Zatleru, zvirbulis var vismaz parakstīties un izdarīt vienu labu darbu.
  • 4
  • 0
Dens Brauns
D
Bērziņš jau gatavojas 9. maija svinībām pie Pārdaugavas monstra un ir gatavs pazemīgi runāt krieviski
  • 6
  • 0
replika
r
esmu parakstījies un visus aicinu to darīt Tiem, kas ir skeptiski - un netic, ka izdosies savākt vajadzīgo balsu skaitu, vienalga nododiet savu balsi par latvisku vidi Latvijā. Ja parakstu būs maz, tas ļaus visādiem pabrikiem un štokenbergiem un citiem tautas nodevējiem masēt caur presi un TV, ka latviešiem sava valsts, sava valoda nav svarīga, galvenais ekonomika, saskaņa, pielīšana okupantiem un cits bla, bla, bla... Būs teksti - tauta vēlas, lai politiķi sadarbojas ar okupantiem, aizmirsīs mūsu patieso vēsturi, svinēs okupantu svētkus. TĀ BŪS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas