Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Dzintars rosina padarīt pensijas apjomu atkarīgu no bērnu iemaksām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaylynn
K
Now I feel spuitd. That's cleared it up for me
bērniem ar MANĀM
b
iemaksām neviena sakara. BET ČEKISTIEM, MILIČIEM UN VIŅU EMMĀM GAN PENSIJA NEPIENĀKAS, pie kam, viņiem nav stāža.
ome
o
Varu novēlēt Latvijai pēc iespējas vairāk tādu jaunu cilvēku kā Dzintars. Viņa vecāki var lepoties ar savu dēlu.
pensionārs
p
tu vēl zaļš......
m :)
m
Un ko lai dara tie, kam bernu nevar but!
Barons
B
Šis ierosinājums ir "pilnīgi garām". Un realitātē, pat ja tiktu pieņemts, nedotu neko. Tas tik vēl vairāk palielinātu plaisu starp nabagajiem un bagātajiem. Jo pensionāri kļūtu atkarīgi no bērnu maksātajiem nodokļiem. Un, kā likums, nabadzīgiem pensionāriem arī bērni nav bagātnieki, kas maksā lielus nodokļus. Vēl šajā situācijā bērnu un vecāku attiecībās grib iespraukties valsts. Un tur kur pa vidu ir valsts, tur viss kļūst par vairākām pakāpēm neizdevīgāk... Vēl rodas jautājums, ja pensionāram ir bijušas vairākas laulības un ir daudz bērni? Kādu maksāšanas veidu tad piedāvās Dzintars?
2222222222222
2
Dzintars vēl ir jauns un zaļš,un ko gan vēl dzīvē ir redzējis,tāpēc tāda nenobrieduša runaneizsvērta un nepārdomāta.
cits
c
Seit jau skaidri saprotams,ka bērni,kuri ir tikuši pie varas un labiem amatiem,tur piesaistīs visu savu ģimeni,un katrs saņems gan labu darbu,gan atalgojumu. Vai arī otrādi,vecāki caur pazīšanos ieceļ savus bērnus labos amatos,un visa ģimene tiek pie labas algas . Ko darīt tiem,kuri nav augstākajās valsts struktūrās,un nevienam viņi neinteresē?Tu vari vienīgi aizbraukt ,un sev nopelnīt kaut cik cienīgu algu ,lai palīdzētu savai palikušajai ģimenei,jo lielākai daļai pārējiem šajā valstī ir tikai minimālā alga,un cik tad nu lielus nodokļus no tādas samaksāsi ,un cik paliks pašam un ģimenei ? Ciks vien sanāk.
sviests
s
dzzintars sāk aizņemt muldoņu nišu , komentējot lietas par kurām nav ne mazākās nojēgas!
Siguldietis
S
Ļoti saprātīgs ierosinājums, kuru atbalstu par visiem 100%.
kretīni dejo
k
pilnīgs kārtējais idiotisms, tā ir, kad varā nonāk neizglītoti tukšgalvji
bella
b
nevar taču jaukt ķiplokus ar ķīseli un visu sajaukt kopā.varbūt ,ja no latvieša būs bērns -pabalsts lielāks? sāksim tā traktēt šo jautājumu. kam vēl kādi priekšlikumi?
Opis
O
Nu tad jau daudzbērnu ģimenes vairosies kā sēnes pēc lietus. Nav jau māksla tos bērnus radīt, bet izaudzināt par labiem cilvēkiem. Jautājums, vai vecāki spēs arī bērnus uzaudzināt. Mēs ļoti labi zinām, ka to bērnu vairāk ir nelabvēlīgajās ģimenēs, kur vecākiem vienalga, kas ar bērniem. Tagad tikai būs stimuls palielināt bērnu skaitu.
zirnekliene Šeloba, Sandra
z
Vienīgais racionālais grauds ir saistīt pensiju apmēru ar pozitīvu izvēli par labu bērnu radīšanai un audzināšanai, citādi - garām. Arī tad, ja cilvēkam ir viens vai divi bērni, viņš tik un tā ir ieguldījis laiku un enerģiju to audzināšanā, līdz ar to nav pamata atstāt viņu bez piemaksas, piemēram, gadījumā, ja bērns ir miris. Par pārējo - varbūt nākotnē Latvijā mazapmaksāto darbu darītāji saņems daudzmaz pieklājīgu algu, tomēr nekad nebūs tā, ka medmāsa pelna tikpat, kā supermārketa direktors. Sabiedrībai vienlīdz vajadzīgs gan viens, gan otrs, tad kāds pamatojums vairāk piemaksāt supermārketa direktora vecākiem? Ar šādu politiku var panākt to, ka neviens negribēs tos mazapmaksātos darbus darīt. Kur ņemsim pārdevējus, sētniekus, sanitārus - ievedīsim? Perspektīvā tas sanāks ļoti dārgi - Parīze un Londona ir piemēri. Lūk tāpēc iebilstu pret pensionāru diskriminēšanu pēc viņu bērnu mantiskā stāvokļa, bet šie priekšlikumi izpaudīsies tieši tā. Mans uzskats, ka piemaksas var būt tikai atbilstoši bērnu skaitam. Skaidrs, ka var sanākt, ka piemaksāts tiks arī dzērāju vecākiem, bet šādi gadījumi noteikti būs mazākumā. Galvenais, ka šāds princips kopumā ir ētiskāks un taisnīgāks.
  • 2
  • 1
pt > Sandra
p
1) diemžēl baņķieri visās sabiedrībās un vienmēr saņems vairāk par medmāsām. Otrkārt, Dzintars īsti neatbild uz jautājumu, kāpēc bērni saviem vecākiem nevar palīdzēt bez valsts starpniecības. Normālā ģimenē tā taču dara. Kāpēc ir nepieciešams radīt vēl kādas inspekcijas, kas pārbaudīs, saskaņos, precizēs, cik tad tas bērns saņem utt. Ja vecāki ir bijuši krietni, tad jau palīdzēs, bet ja bērnam roka neceļas iedot kādu latu vecākiem, varbūt viņi nemaz to arī nav pelnījuši.
  • 2
  • 2
Sandra
S
Cien. zirnekliene! Vienmer esmu ar cienju izturejusies pret Jusu viedokli, turklat lielaa meraa arii soreiz tam var piekrist. Jusu viens konkreetais piemeers par to, ka pensionaram berni ir mirusi, negatiivi rezulteejas tikai sodienas situaacijaa, kad parsvaraa gimenees ir viens vai, maksimums, divi berni. Tacu sis idejas viizija, manupraat, vairaak versta nakotnee, kad sabiedriba vareetu tikt vairaak stimuleeta veidot tiesi daudzbernu gimenes. Iespejams, tas viss buutu jaasasaista, kaa Jus sakaat, arii ar bernu skaitu gimenee. Kas attiecas uz Jusu teikto par skolotaajiem, medmaasam u.c., jau te ieprieks mineeju, ka arii tas, cerams, ir tikai sodienas fenomens, kad cieniiga darba dariitaajs biezi vien ir nenoverteetaaks par vienu otru spekulantu. Tas jau ir tas, kas mums visiem kopaa seit ir jaamaina. Viss ir apspriezams un risinaams, man tikai ir nepanesami lasiit komentaarus, kur cilveki norej jebko, neiedzilinoties un neanalizeejot labaas iespeejas, ko jebkura ideja var sniegt.
  • 3
  • 1
zirnekliene Šeloba, Sandra
z
Citu argumentu nav, kā "nevajag piesaukt"? Tas, ka pensionāram bērni miruši ir gana reāls variants. Par krietnumu vēlreiz - tātad "krietni" ir tikai baņķieri, top-menedžeri, bagātu klientu juristi utt.? Medmāsas, pārdevējas, skolotāji, apkopējas, bērnu dārza audzinātājas - visi šie cilvēki ir "nekrietni", jo maz pelna un līdz ar to maz maksā nodokļos? Tātad - "fui" vecākiem, kuri tādus izaudzināja? Es nesaku, ka nebalsošu par VL, bet jūtos vīlusies gan - tik prasti utilitāru un primitīvu domāšanu negaidīju.
  • 2
  • 3
Sandra
S
Un vai tad bernu, t.i., iedzivotaju skaita palielinaasana valstii nav tas, kas mums tik akuuti nepieciesams? Kas ir valsts bez cilvekiem?! Kas attiecas uz krietnu cilveku izaudzinasanu, taa jau ari ir taa vecaaku atbildiiba, par kuru vinji kaadreiz vai nu sanems vai arii nesanems piemaksas pie pensijas. Un nevajag te uzreiz piesaukt tos, kam berni peksni mirusi utt. Pirmkart, cik procentuaali taadi gadiijumi buutu, otrkart, katra lieta ir labi jaanomenedzee, tad ari rezultaats buus veiksmiigs visiem. Nav ko uzreiz apriet ideju, kludaas tikai tas, kas neko nedara, un neko nedariit var atlauties taads Brigmanis (sk. Dienas rakstu vesturi), kuram skiet, ka pietiek ar Saeimaa paseedeesanu vien.
  • 3
  • 1
pt
p
Jā, es domāju, tas būtu ļoti pamācoši - "Bērziņa kundze, jums šomēnes pensija būs nevis 243 lati, bet 107, jo jūsu dēls ir nosities". Vai arī - ņemot vērā, ka jūsu bērns ir ieguvis invaliditāti/ ielikts cietumā, lūdzu, piemaksājiet no savas pensijas. Visi šie domas giganti vairāk varētu domāt, ko darīt sievietei, kad viņas bērns sasniedz viena gada vecumu, jāsāk strādāt, bet bērnu nav kur atstāt, jo bērnudārzi vienkārši nepieņem no gada vecuma, vecākiem pensiju dos tikai no 62 gadu vecuma, bet aukle sanāk gandrīz tikpat dārgi, cik nopelnītā alga, tālāk, cik maksā bērnudārzi un cikos no viņiem jāizņem, cik maksā skola un cikos beidzas mācības, cik pieejama ir tā sauktā bezmaksas veselības aprūpe bērniem. Tās ir tās lietas, kuras politiķiem vajag un viņi var sakārtot. Nevis tikai tukši vāvuļot.
Ome
O
Pēdējās reizes esmu balsojusi par Dzintaru, bet pēc šādas viņa idejas to vairāk nedarīšu. Man ir 45 gadi un 2 bērni. Ko es vairāk varu mainīt (runa ir par bērnu skaitu), lai saņemtu normālu pensiju? Pie tam vēlos, lai mani bērni dzīvo normāli, tāpēc neiebildīšu, ja viņi izvēlēsies pārcelties ārpus Latvijas. Latvijā valdība un politiķi neciena vienkāršo tautu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas