Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ēģiptē atlaiž parlamentu un aptur konstitūcijas darbību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ja ta padomā.
j
Izraēlā - tā pati Bībeles tradīcija, lai gan demokrātija tur nāk no kristietības, Izraēla - jauna valsts savu iekārtu aizguva no Rietumiem. Indijā ilgstoši valdīja Anglija, tur ir zināms ieraugs, bet Japāna ar to demokrātiju tā dīvaini. Tur ir valdošie klani, turklāt vēl imperators utt. Un arī demokrātija Japānā importēta no Rietumiem, tāpat kā tehnoloģijas. ZTR sākās Rietumos!
baraks
b
cik brīnisķīgi,ka mubaraks prom!
Bezdievis
B
Var arī gadīties, ka pēc autoratīvā un spēcīgā Mubaraka nāk pie varas vai nu islāmisti vai arī demokrāti. Islāmistiem ir spēcīgas pozīcijas, organizētība. Mubaraks visus šos gadus tos mēģināja iegrožot. Tagad neiegrožoti var izvērsties plašumā. Kritiskais punkts šajā virzienā esot jaunā Ēģiptes paaudze. Kā runā vairāki analītiķi, jaunā Twitter paaudze nevēlas islāmistus. Demokrātus atbalstītu Rietumi. Taču viņu pozīcijas ir ļoti vājas. Ēģiptē nav demokrātijas tradīcijas. Var gadīties milzīga sašķeltība, valdību nestabilitātes u.t.t., kas savukārt nodrošinās reitingu tiem pašiem islāmistiem. Vai būs reģionālās autoritātes kā Afganistānā? Vai centrālā vara spēs koncentrēt varu savās rokās? Ka tik nebūs tā kā pēc Sadama gāšanas Irākā, kur miera un stabilitātes nav vēl jo projām. Būs interesanti vērot, bet skaidrs ir viens - viegli nebūs!
Zuiderwijk
Z
Nu tad ar dievu Ēģiptes ''tūrismam''...
Ēriks
Ē
Žēl drīzāk, ka latviešu tauta tik bezmugurkaulaina, ka pierasīt/pastāvēt par savām tiesībām tā nevar... Lai nu kā, armijnieku starts šķiet cerīgs. Jāseko līdzi vai viss tiks izpildīts, kā solīts, un tad jau varam cerēt, ka Ēģipte tiek tiešām varētu izveidoties demokrātija, lai gan riski līdz tam vēl arvien ir daudzi!
demokrātija.
d
Kādai jābūt politikai un uz kādiem principiem tai jābalstās? Demokrātija balstās vērtību sistēmā, kuras paraugs ir Dieva un cilvēka attiecības, kādas tās ir evaņģēlijos: 1) Dievs pats nāk pie cilvēkiem - ir līdzcietīgs (tādam jābūt arī - cilvēkam - līdzcietības pret vājāko princips), 2) Dieva priekšā visi ir vienlīdzīgi, visiem ir vienādi augsta vērtība (vienlīdzības princips), 3) visi ir savā starpā saistīti ar to, kā radīti pēc Dieva līdzības, bet grēkojuši un Kristus miris par visiem (solidaritātes princips), 4)Dievs (augstākā pasaules vara) ir Trīsvienīgs - tātad vienība iespējama daudzveidībā un dialogā (arī augstākās cilvēciskās varas ir koleģiālas - parlaments, demokrātija utt), 5) cilvēks ir aicināts brīvi pievērsties Dievam - ticēt Viņam un mīlēt (no šejienes indivīda brīvības koncepcija Rietumu sabiedrībā)
Kā parasti..
K
ISLĀMĀ ļoti maz IESPĒJAMA patiesa DEMOKRĀTIJA! ēģiptē BŪS KĀ IRĀKĀ! kamēr bija HUSEINS, tikmēr bija KĀRTĪBA, TAGAD - ANARHIJA! Diemžēl - īstai DEMOKRĀTIJAI NEPIECIEŠAMA DAUDZ MAZ KRISTĪGA (vai tai līdzīga) KULTŪRA!!! Ir vajadzīgs cits paraugmodelis attiecībās starp cilvēkiem: musulmaņiem Allahs ir viens - varens un bargs tiesnesis - tāpēc arī valdnieks var būt tikai viens - turklāt nelokāms, autoritatīvs, visvarens... (kristieši turpretī runā par Trīsvienību - par vienību daudzveidībā - tā jau ir demokrātijas paraugstruktūra domāšanā un attiecībās)! Visumā - Ēģiptē viss virzās uz armijas diktatūru - kā jau tradicionāli Tuvajos austrumos. vēl ir variants islāma republika - ka Irānā
Oskars
O
Žēl kad Latvijas armijai nav neviena TANKA kurš varētu iebraukt SAEIMĀ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas