Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Eiropas Parlamenta un pašvaldību deputātiem grib atvieglot startu Saeimas vēlēšanās

Saeimas Prezidijā ir iesniegti grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā, kas dotu iespēju Eiropas Parlamenta deputātiem, kā arī pašvaldību deputātiem, kuri ir ievēlēti Saeimā, izvēlēties, kuru no mandātiem saglabāt. Tagad EP deputāti zaudē eiroparlamentārieša mandātu, ja ir pieteikti Saeimas vēlēšanās. Savukārt novadu un pilsētu domju deputāti mandātu vietējā varā zaudētu automātiski pēc ievēlēšanas Saeimā.

Grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā ir iesnieguši LPP/LC un Zaļo un Zemnieku savienības deputāti. To pieņemšanā būtu ieinteresēta arī Tautas partija, kurai ir plaša pārstāvniecība pašvaldībās. Par likuma grozījumiem varētu balsot arī TB/LNNK, kuras premjera kandidāts un partijas priekšsēdis Roberts Zīle tāpat kā LPP/LC viens no līderiem Ivars Godmanis strādā Eiropas Parlamentā.

Iesniegtie grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā paredz — ja ievēlētais Saeimas deputāts ir Eiropas Parlamenta deputāts, tad viņš septiņu dienu laikā pēc Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanas ir tiesīgs izvēlēties saglabāt Eiropas Parlamenta deputāta vai Saeimas deputāta mandātu. Ja septiņu dienu laikā viņš nepaziņo par savu izvēli, tad zaudē EP deputāta statusu. Savukārt, ja ievēlētais Saeimas deputāts ir pilsētas domes vai novada domes deputāts, tad viņš septiņu dienu laikā pēc Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanas ir tiesīgs izvēlēties saglabāt domes deputāta vai Saeimas deputāta mandātu. Ja septiņu dienu laikā viņš nepaziņo par savu izvēli, tad zaudē domes deputāta statusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas