Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ēķis: ja esi kaut drusciņ personība, tev galvu uzreiz nogriež

Andris Šķēle (TP) būtu ļoti labs finanšu ministrs, bet Ainārs Šlesers (LPP/LC) – labs ekonomikas jautājumos. Tomēr valsts premjeram jābūt jābūt līdzsvarotākam, piektdien intervijā _Neatkarīgajā _saka LNT un TV5 līdzīpašnieks Andrejs Ēķis. Viņš abus piesauktos redzot kā dzinējus lidmašīnai, bet pašu lidmašīnu vēl neredzot.

Savukārt pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski (JL) A.Ēķis, lai arī esot dzirdējis daudz laba, uzskatot tomēr vien tikai par grāmatvedi bez valstiska redzējuma.

Vaicāts, kāpēc tad V.Dombrovska reitingi ir tik augsti, A.Ēķim atbilde nav tālu jāmeklē - «Latvijā politiķi vērtē tā – kurš ir pelēkāks, kurš nekādos skandālos nav bijis iekšā, kurš neko nedara, jo, ja tu nekonedari, tad viss ir kārtībā (..). Latvijā ir tā – ja tu esi kaut drusciņ personība, tad tev galvu uzreiz nogriež».

Intervijā A.Ēķis arī aizstāv smagos noziegumos apsūdzēto Vetspils mēru Aivaru Lembergu: «Piemēram, tas pats [Aivars] Lembergs. Es viņam piezvanīju un pateicu paldies, ka viņš vērsās pret to amerikāņu norakto kāpu, kur latvieši pat uzbūvēt ceļu nedrīkstēja. Jo viņam Latvijas intereses ir pirmajā vietā. Un es domāju, ka viņam ir visaugstākais reitings kā politiķim tāpēc, jo visi redz, ka viņš nav savtīgs šā vārda primitīvajā izpratnē,» saka A.Ēķis.

Viņš esot gatavs ar izlūkos iet ar Šķēli, Šleseru un Lembergu, «jo es izprotu viņu motivāciju, es redzu, ka viņi ir spēcīgas personības un progniozējami cilvēki». Vienīgi šiem «pareizajiem» cilvēkiem jābūt pareizā komandā ar pareizu uzdevumu.

A.Ēķis intervijā arī atļaujas salīdzināt Latvijas institūta vadītāju Ojāru Kalniņu ar A.Šleseru – O.Klaniņš, pēc A.Ēķa domām, «ir n-tos gadus tērējis valsts līdzekļus valsts tēlam (..) un tomēr viņš neko nav sasniedzis un pēc viņa nekas nav palicis. Bet Šlesers – jā, varbūt izskatās savtīgs, bet viņš ir uzbūvējis lidostu un padarījis Rīgu par Baltijas aviotransporta Nr.1.».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas