Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ēķis: mans mērķis ir tautas vēlēta prezidenta ieviešana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ēķi, neuzvedies kā mēsls
Ē
spriedelēdams par prezidentūru, vispirms nodrošini, ka LNT Top 10 pusbandīti runā valsts valodā. Starp citu, pēc kādiem kritērijiem tiek veidots TOP 10?
Šampēteris
Š
Par apžēlošanu ...
if ...
i
VVF lielākoties darīja tikai to, kas pēc Satversmes Latvijas republikā jādara prezidentam, viņai bija iespēja neuzņemties atbildību virknē būtisku jautājumu un viņa šo iespēju izmantoja. Tomēr viņa ievērojami pacēla šī posteņa nozīmību Latvijas republikā. Zatlers faktiski jau realizē prezidentālas republikas ierobežotas prezidenta varas modeli pastāvošā likumdošanas ietvaros. Būtu apspriežams jautājums par to vai prezidentu ievēl Saeima vai tauta. Tīru prezidentālas republikas modeli, kur Saeimai vairāk ir dekoratīvas funkcijas, pie mums praktiski realizēja Andris Šķēle. Kas tur sanāca, kā sanāca un vai mums tas der? - tas nu ir diskutējams jautājums. Vēsturiskā pieredze parāda, ka stipras prezidenta varas apstākļos ir lielāks apdraudējums mazas, iekārotas valsts neatkarībai. Ulmanis un citi Baltijas valstu prezidenti, Čehijas prezidents tai pat laikā .... pārdzīvoja vieni "grūtā lēmuma pieņemšanas nakti" un ? .... Somijā prezidents pēc Krievijas ultimāta sliecās pieņemt "valsti saudzējošu lēmumu", parlaments .... iespītējās un tad nu iznāca tas kas iznāca
paklau
p
nu nav Inga Š. tik stulba, lai gribētu Grūtupu par prezidentu, kā čiepa. Čiepa ir kaut kāda Demakovas kalponīte.
ne-kinošņica
n
vispār es nobrīnījos par Kultūras Foruma cildinošo rakstu attiecībā uz izrādi Vadonis.
ne-kinošņica
n
te laikam tiešām cīnās latvijas kinoprofesionāļu intereses. Ņemieties vien, bet, lūdzu, nemurgojiet te par Vadoņa vešanu.
ugis ie
u
Lietas, kas liek domaat. Saeimas veeleeschanu likuma labojumi. Prezidentaalas valsts veide. No viena atbildiibu taujaat buus vieglak ne kaa no bezatbildiigi savtiiga, slaistiiga simta. Schai tautai un naacijai parlamentaara valsts paarvalde jau atkal kuro reizi apstiprina neatbilstiibu mentalitaatei. Ledus ir kusteejies. Raksta par to, par ko pirms pieciem gadiem pat dzirdeejis nebiju. Varbuut saakt kravaat somas majupceljam. Varbuut schoreiz neaplauziisies kaa toreiz ar taam pastalaam. . .
Andrejs
A
Fakts , ka politiska vara un valsts pārvalde ir politizējusies un ļoti uzpumpēta , uz sevi orientēta un neefektīva . Pamats jaliek uz iestādēm , lai tās ir rīcībspējīgas. Varbūt prezidents( tautas ievēlēts) ,kurš ieceļ profesionālus ministrus un ministru prezidentu varētu strādāt labāk, Pie kam ministriju vietā departamenti - samazinot valsts regulējošo un adminisratīvo funkciju. Saeima - divpalātu ( augspalāta -mažoritāri vēleta 30 ievērojamas personas; 30 cilvēki no pašvaldību līmeņa deleģēti ; likumdevēju funkcijas sadalītas , bet likumus pieņem abas palātas) . Jāmeklē effektīvāki modeļi.
Ko tad viņš darīs?
K
Ko prezidents darīs? Valsts ir izzagta? Zagļi ir zināmi. Valsts izsaimniekotāji joprojām ieņem augstus amatus un ciniski turpina zagt. Viņus ir iedrošinājusi visatļautība un valsts varas partiju politika. Varas partijas, it sevišķi Saeimas varas partijas ir kriminālatbildīgas par valsts izzagšanu. Pat ja Saeima aizies, Saeimas deputātiem par savu padarīto un nepadarīto būs jāatbild tautai.
Ceplis
C
Es biju varens,un buushu!
Reālists
R
Priekš cilvēka, kurš sirgst ar hemoroīdiem, tik garš komentārs ir tautas vēlēta prezidenta cienīgs, kaut arī pastulbs!
Viedais
V
Palasot komentarus,saprotu,ka tik maziska tautina ka latviesi nav pelnijusi neko citu,ka tiesi to,kas ir tagad. Lielaka dala luzeru,kas nav neko sasniegusi dzive un nav cienigi pat Ekim udeni pienest,nu tik bus lielie kritiki. Ekim ir pilniga taisniba un ceru,ka tas ari tiks panakts,aizslaukot jaunlaiku diletantus un vinu satelitus meslaine. Tas launums,ko vini nodarijusi nav izmerams,piemeram sizoids Repse-kadus objektivus lemumus var pienemt cilveks ar teju miljonu paradu..? Lai Ekim veicas!
Senais>es
S
Vai tad Jūsuprāt klusēt par mēsliem noņem to smaku? Mēs jau esam dzīvojuši "valstī" kur pat dabas katastrofas ja gadījās, bija socialistiskas, tāpēc tāds nieks vien bija. Bet paskat sabruka gan.
es
e
Ekis vareja padomat ka televiziju attirit no negativajam zinam
O. > Azklausījos
O
Čiepa paklusām traukus mazgājot noklausījusies, ko vīrs ar draugiem istabā runā, kādu scenāriju kaļ. Vot i izmuldējās! Gan jau zēniem tas reāls plāns - Grūtupu par prezidentu, Šķēli - par premjeru. Gaidiet, gan jau drīz šī ideja visādos veidos sāks tikt tautai iebarota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas