Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ekonomikas policijas darbinieku apsūdz par kontrabandas preču tirdzniecību

Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors Igors Gerasimins izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā 13.maijā nodevis lietu divu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes (KrPP) darbinieku un vienas privātpersonas apsūdzībā saistībā ar kukuļņemšanu un nodarbošanos ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu tirdzniecību.

Tiesa, kukuļus pieņēmis un spirtu tirgojis tikai viens policists, bet otrs policists apsūdzēts vien par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja prokurors, viens policists apsūdzēts pēc četriem Krimināllikuma (KL) pantiem - 221.1panta 2.daļas, 221.2 panta 2.daļas, 318.panta 2.daļas un 320.panta 2.daļas. Proti, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju atkārtoti, lielā apmērā, personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Tāpat viņš apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļa pieprasīšanu un apzināti prettiesisku pieņemšanu atkārtoti. Bargākais sods, ko šis policists var saņemt, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un mantas konfiskācija.

Otrs policists apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Privātpersona apsūdzēta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā, personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās un par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā.

Pēc prokurora teiktā, policists, kurš apsūdzēts pēc četriem KL pantiem, no divām personām pieprasījis un pats prettiesiski pieņēmis kukuļus. Tos viņš prasījis no cilvēkiem, kuri nodarbojas ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, pārvietošanu un realizāciju. Policists, lai pievērtu acis uz šīm nelikumībām, no viena cilvēka saņēma ik mēneša kukuli 150 un 200 latu, bet otram cilvēkam ik mēnesi bija jāmaksā 50 latu.

Interesanti, ka viens no šiem kukuļdevējiem bija izmeklēšanas eksperimenta dalībnieks. Otrs gan bijis reāls kukuļdevējs, taču pret viņu kriminālprocess par kukuļdošanu tika izbeigts saistībā ar to, ka viņš pats ieradies pie likumsargiem un liecinājis par šī policista darbībām. Šādu iespēju - atbrīvot no kriminālatbildības personu, kura pati labprātīgi paziņojusi par kukuļdošanu, paredz KL.

Šim policistam tiek inkriminētas vairākas epizodes gan par nelegālā alkohola tirgošanu, gan kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Izmeklēšanas laikā gan nav noskaidrots, kur policists ieguvis spirtu.

Otrs policists apsūdzēts par to, ka viņš, veicot tiešos dienesta pienākumus - nelegālu cigarešu izņemšanu, dokumentos nav norādījis visas izņemtās nelegālās akcīzes preces, bet mazāku daudzumu. Dokumentos nenorādītās nelegālās cigaretes viņš izmantojis savām vajadzībām.

Savukārt privātpersonas, kura saistīta ar policistu, pret kuru apsūdzības celtas pēc četriem likuma pantiem, garāžā tika konstatēti vairāk nekā 500 litru nelegālā spirta.

Abiem policistiem piemēroti drošības līdzekļi: aizliegums tuvoties noteiktai personai un aizliegums izbraukt no valsts. Privātpersonai piemērots drošības līdzeklis - nodošana policijas uzraudzībā.

Procesu šajā lietā pērn uzsāka Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas