Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Eksperte: Šlesers sarežģītā situācijā, bet zaudēt jau nav ko

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kuram jāizšķiras par iešanu valdībā, nav vienkāršā situācijā, taču zaudēt jau nav ko, uzskata politoloģe Iveta Kažoka. Intervijā Čas viņa vērtē, ka atrodoties opozīcijā “viņš izskatās ne pārāk labi”. A.Šlesers solījis 12.aprīlī paziņot, vai LPP/LC pievienosies Valda Dombrovska (JL) valdībai.

“Šlesers ietur pauzi un tas dara uzmanīgu. Domāju, ka Šleseram būs grūti atteikties no valdības atbalsta, jo pieļauju, ka viņa priekšvēlēšanu kampaņa tiks būvēta uz to, ko viņš var izdarīt Latvijas labā. Viņš negribēs sevi pakļaut kritikai – ka bija iespēja kaut ko izdarīt, bet viņš to nav izmantojis. Taču, iespējams, ka viņš atradīs kādu veiklu attaisnojumu, kāpēc viņš nevar pievienoties valdībai.”

Komentējot LPP/LC un Tautas partijas iespējamo sadarbību, eksperte pauž viedokli, ka nevis A.Šlesers tuvinās TP, bet gan Andris Šķēle ir tajā ieinteresēts. A.Šleseram jau esot kontakti ar Saskaņas centru, ko varētu izmantot nepieciešamības gadījumā. Tāpat Šleseram ir daudz lielāka enerģija, nekā Šķēlem, un arī viņa reputācija neesot tik aptraipīta.

I.Kažoka uzskata, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās A.Šlesers pielietos jaunu taktiku, vairāk orientējoties uz latviešu vēlētājiem, krievu elektorātu “atstājot” Saskaņas centram. Iepriekšējās vēlēšanas gan esot parādījušas, ka viņš var gūt krievu atbalstu, taču, iespējams, viņš latviešu vēlētājiem parādīs “citu Šleseru”, pieļauj eksperte

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas