Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Eksprezidente satriekta par ieceri likvidēt Latvijas institūtu

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir satriekta par Ārlietu ministrijas ieceri likvidēt Latvijas institūtu (LI), jo īpaši laikā, kad Latvijas tēls ir tik slikts.

"Esmu satriekta par ziņu, ka tiek likvidēts Latvijas institūts šajā laikā, kad Latvijas tēls ir tik slikts, kāds tas nav bijis nekad agrāk, un kad īpaši jāstrādā pie Latvijas reputācijas, cik nu tas šādai institūcijai iespējams," eksprezidentes viedokli aģentūrai BNS pauda viņas pārstāve Daina Lasmane.

Vīķe-Freiberga, kura bija šīs iestādes pirmā vadītāja, gan norādījusi, ka LI viens nevarēs "nodzēst visas tās kļūdas, kuras Latvijas amatpersonas pieļāvušas un kuru sekas grauj Latvijas tēlu".

"Diemžēl ir viegli vienā mirklī iznīcināt kaut ko lietderīgu, kas gadiem celts un veidots, kamēr daudz neizskaidrojamu un nelietderīgu tēriņu vēl joprojām tiek turpināti tādēļ, ka tiem ir kādas politiskās partijas īpaša aizsardzība," sašutumu paudusi eksprezidente.

Jau vēstīts, ka pie plānotā nākamā gada budžeta ĀM likvidēs Latvijas institūtu. LI nākamgad plānotais budžets ir vien 21 tūkstotis latu. Šā gada budžeta grozījumos LI izdevumiem atvēlēti 117 tūkstoši latu.

"Ar šādu naudu [21 tūkstoti latu] mēs Latvijas institūtam pieliekam punktu. Latvijas institūts nav spējīgs funkcionēt ar šādu finansējumu," ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija) sacīja Saeimas Ārlietu komisijā.

Sākotnēji LI 2010.gada budžets bija plānots aptuveni 75 tūkstošu latu apmērā, taču tas samazināts par 55 tūkstošiem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas