Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Ēlerte: Jābūt diskusijai par valodu, kādā jārunā prezidentam un premjeram

Jābūt nopietnai diskusijai par to, kādā valodā ir jārunā Valsts prezidentam un premjeram,  pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība).

Viņa uzsvēra, ka nepiekrīt Bērziņa uzskatam, ka valoda ir tikai saziņas līdzeklis. Par to, ka valoda ir kaut kas vairāk, liecina tas, ka Latvijas Satversmes 4.pantā latviešu valoda ir nostiprināta kā valsts valoda.

Viņa atgādināja eksprezidenta Valda Zatlera pausto pozīciju intervijās runāt tikai latviešu valodā. Pēc kultūras ministres domām, šāda nostāja ir cienījama.

Kā ziņots, Valsts prezidents Bērziņš iepriekš atzinis, ka valodai ir jābūt saziņas līdzeklim, nevis politiskam jautājumam.

Viesojoties Nītaures vidusskolā, Bērziņš atgādināja, ka valoda vēsturiski ir bijusi karojošo cilšu instruments, kas tika izmantots, lai atšķirtu savējo no pretinieka. Viņš secināja, ka nekur tālu no šī stāvokļa neesam nokļuvuši.

Atbildot uz kāda klātesošā jautājumu par valodas izmantošanu turpmākajā darbībā, prezidents apliecināja, ka visās oficiālajās reizēs, kad tas būs nepieciešams, viņš izmantos latviešu valodu, tomēr viņš centīsies atbildēt uz jautājumiem vaicātāja valodā.

Ar krievvalodīgo kopienu ir jārunā krieviski, lai viņi labāk saprastu sniegto informāciju. Tas prezidentam tapis skaidrs arī pēc tikšanās ar ārvalstu diplomātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas