Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ēlerte: jaunu partiju neveidoju

Sarmīte Ēlerte nenodarbojoties ar jaunas partijas dibināšanu, bet joprojām atbalsta triju labējo partiju apvienību Vienotība. Vaicāta, vai viņa nākamgad no politikas atbalstītājas uz Saeimas vēlēšanām tomēr varētu kandidēt _Vienotības _sarakstā, viņa atbildēja: «Visi risinājumi ir iespējami – tie ir taktikas jautājumi. Taču svarīgākais jautājums ir, vai pēc nākamajām vēlēšanām par valsti turpinās lemt vecās sistēmas arhitekti – Šķēle, Šlesers un Lembergs.»

Jau ziņojām, ka šodien avīze Telegraf raksta - labējo partiju flangā uz 10.Saeimas vēlēšanām var iezīmēties vēl lielāka sadrumstalotība, nevis vienotība, ja bijusī laikraksta Diena galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte izveidos savu partiju.

Pēc Telegraf iegūtajām neoficiālajām ziņām, S.Ēlerte savā Rīgas dzīvoklī aktīvi nodarbojoties ar «paralēlu spēli», vienlaikus nodarbojoties ar «kadru vākšanu» labējo priekšvēlēšanu kampaņai un mēģinot nodrošināties ar tādu autoritatīvu cilvēku kā Valsts kontroliere Inguna Sudraba un bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atbalstu.

Savukārt Neatkarīgā šodien piemin, ka saistībā ar jauno partiju esot uzrunāta ne tikai I.Sudraba, bet arī arhitekts Uldis Pīlēns un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende.

«Tā kā es nenodarbojos ar jaunas partijas dibināšanu, nevienu no šiem trim cilvēkiem neesmu uzrunājusi,» teica S.Ēlerte.

S.Ēlerte Diena.lv šodien teica, ka pirmām kārtām aicina ļoti uzmanīties no medijiem, kas stāsta, «ko es domāju, bet kas to nav man paši paprasījuši». Tiesa, ne Telegraf, ne arī Neatkarīgajā S.Ēlertes teiktais nav atspoguļots.

«Otrkārt, jau kopš gada sākuma vairākkārt esmu teikusi, ka politiskajā procesā ir nepieciešama konsolidācija. Esmu atbalstījusi un atbalstu triju partiju apvienību, kas sekmīgi un ātri virzās uz priekšu,» teica S.Ēlerte.

«Bet ar to vien būs par maz. Ir nepieciešama jauna atbildīga vēlētāju mobilizācija, jo nākamajās vēlēšanās ļoti nopietni izšķirsies tas, kādā valstī mēs dzīvosim,» teica S.Ēlerte. Viņa norāda, ka vēlētājiem būs ļoti atbildīgi beidzot jāatbild uz šo jautājumu. «Es gribu uzrunāt cilvēkus un viņus aicināt piedalīties vēlēšanās - pavasaris ir labs laiks, lai pamostos no politiskās apātijas. Un politiķiem būs jāspēj uzklausīt sabiedrības piedāvājumu.»

Diena.lv jau rakstīja: savulaik S.Ēlerte teica, ka mērķis esot labējās partijas – Jaunais laiks, Sabiedrība citai politikai, Pilsoniskā savienība - apvienot līdz nākamā gada februārim vai martam. Viņa pirms laika arī norādīja, ka svarīgāk ir apvienot trīs partijas, pēc tam var domāt par apvienības paplašināšanu. Šonedēļ izskanēja informācija, ka triju partiju apvienība varētu saukties Vienotība.

Savukārt eksprezidente V.Vīķe-Freiberga bija teikusi, ka atbalsta labējo partiju apvienošanos, bet vaicāta, vai viņa varētu uzņemties to vadību, V.Vīķe-Freiberga bija lakoniska: «Bez komentāriem.»

Telegraf šodien raksta, ka S.Ēlertes vēlmi spēlēt savu spēli līdztekus labējo partiju apvienošanai varētu būt izraisījusi nevēlēšanās asociēties ar visu «veco» un «oligarhisko», kas sabiedrības priekšstatos ir līdzšinējā vara.

Kā secina laikraksts, ja S.Ēlerte uz Saeimas vēlēšanām izlems startēt ar savu partiju, viņa sašķels labējo elektorātu, atņemot balsis Vienotībai, negarantējot tās arī sev. Tomēr esot iespējams vēl viens variants – ja S.Ēlertei izdosies izveidot stipru priekšvēlēšanu platformu uz pašas radītas organizācijas pamatiem, viņa triju labējo partiju līderiem var piedāvāt pievienoties savai organizācijai.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas