Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ēlerte: kultūras periodikas dēļ nav jāslēdz muzeji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dace
d
Jautājums Ēlertei - kas notiks ar tiem muzejiem, kas saskaņā ar jaunajiem muzeju finansēšanas kritērijiem ne uz kādu naudu pretendēt nevarēs? Likvidēsit vai gaidīsit, līdz paši nobeigsies? Jābūt taču politiskai gribai kaut ko no tās agonizējošās kompānijas likvidēt neatkarīgi no satori.liepnieks likteņa?
Maija
M
Kara muzejs ir Aizsardzības ministrijas pakļautībā un tāpēc var uzturēt piecus grāmatvežus. Nevienam no Kultūras ministrijas pārziņā esošajiem muzejiem šādas iespējas nav un būt nevar.
Rasma
R
Sarmīte :) Man šķiet, Tu veltīgi cepies par tā jefiņa izteikumiem. Skaidri redzams, ka pēc izmešanas no politikas viņu moka abstinence: savas mazvērtības apzināšanās. No tā arī izriet Jurģa snobiskā šausmināšanās par to, cik maz Latvijā ir īsti izkoptu intelektuāļu (sevi ierindojot to starpā), aicinājumi legalizēt narkotikas, publiskās pļāpas Tviterī piekrist izkauties ar bijušo ministru Gulbi un citas bērnišķības. Tā ir tikai izlutināta pusaudža slimīga kāre nonākt uzmanības centrā, pamatīgs pašapziņas deficīts, apzinoties iekšējo tukšumu. Nav vērts pat ieklausīties :)
tarakans
t
skaidrs,ka jaaizveertee memoriaalo muzeju efektivitaate,jo primaari jau nav sleegsana,bet jaakonsolidee to izdevumi! par periodiku!!!!!!-igaunijaa iznaak kopiigs zurnaals kaa tas arii saucas - LITERATURA.MUZIKA.TEATRIS!! buutu efektiivaak sakombineet kultuuras jomas vienaa izdevumaa,nevis riikoties 'pa latviskam'-katrs grib buut direktors un redaktors!! latvijaa jau kultuuras jomas zurnaalisti ir loti maz,taapat vairaakus izdevumos paraadaas vieni un tie pasi rakstiitaaji,kas sevi izteelojas par ekspertiem visaas kultuuras jomaas.vismazaak greeko makslas zinaatnieki un muuzikas apskatnieki.
r
Var taču paskatīties arī citā virzienā - pirms dažām dienām par praktiski nesakarīgo atzītā virtuālā Kultūras karte ir "aprijusi" simtiem tūkstošu latu - var tur nevarētu pasmelties priekš satori.lv?
ttt
t
es gan sliecos piekrist pundurītim , ir jāskatās cik cilvēki tur ( muzejos) ir bijuši ļoti daudz muzieji naudas izmešana , ko tagat nevaram atļauties, piem arhitektūras muzejs rīgā
muzeja mēbele
m
Esmu kādu laiku strādājusi muzeju lauciņā....un lai cik man šī kultūras joma būtu tuva ,jāteic ,ka paškritika tomēr muzejniekiem trūkst. Kamēr viņi paši nespēs izvērtēt savas prioritātes un atrast ,,nacionālā krājuma pamatu un apjomu,, neviens viņiem nelīdzēs - pat nauda. Pat šodien uzlūkojot dažu labu muzeju , jāsecina ,ka viņi dzīvo neracionāli -piem. pavērojiet Kara muzeja mājas lapā - joprojām muzejam ir 5 grāmatveži + jurists !! vai muzejam ,kuram trūkst naudas TO visu vajag . šķiet ne vienā vien muzejā naudu apēd administrācija . Latvija skultūras /muzeju / nelaime ir ,,pensionāru administrācija ,,.
Piebilde,
P
1. Es gan domāju, ka memoriālie muzeji( ar ļoti retiem izņēmumiem) tiešām nav uzturami pat valsts naudu. 2. Kultūras periodika arī nav atbalstāma, jo laiki mainās un visu var darīt internetā . Tagad ir pilnīgi cita informācijas telpa un tas jāņem vērā .
Hrenovojs Hrens
H
Hi, ja ticam "Elertes padomnieka izteikumiem nesenajā Dienas videodiskusijā, mēs jau dzīvojam divkopienu valstī,, kur latviešiem, kā pamatnācijai nu atvēlēta vien kopienas loma. Divaini. No kura laika pamatnācija ir kļuvusi par kopienu savā valstī? Un ja pieliek klāt vēl Ēlertes pienesumu par "visu tautību latviešiem" tad laikam Liepniekam ir taisnība.
3 bērnu mamma
3
Muzeji ir katras tautas autentisko lietu krātuve. gluži ka katrai ģimenei veco, īsto fotogrāfiju albūms, Liepnieka kungs piedāvā pašu albumu ieskanēt , bet bildes nodot makulatūrā, lai butu papīrs . taču ieguldījums atkritumu apsaimniekošanas industrijā, kur savējie..
hehx
h
Kur tu redzi mūsu valstī inteliģentus? Nesmīdini mani! Tie "inteliģenti" augšgalā kā suņi kožas, lai tik tuvāk silei piekļūtu.
hmm
h
maslova piramīda kultūras nīdējiem: 1) cigaretes (vismaz 20-40 LVL menesī) no tā kas kas paliek pāri: 2) dzēriens (daļa ar alkoholu), ēdiens 3) miteklis 4) inteliģento lamāšanāšana internetā 5) pārējās dzīves izklaides
Lelle
L
A kam gan viņi te tik ļoti vajadzīgi, ja lielākajai tautas daļai nav pat maizes galdā?! Lai jau paši ministri un deputāteļi turpina vien vazāties pa tiem muzejiem kā spoki...Ēlerte nezina Maslova piramīdu.
Ezis
E
Par tiem muzejiem ir tā: vajadzētu riktīgi tos izvētīt. Daudzi no tiem velk dzīvību pat nezinot, kapēc tie ir un kāpēc jābūt. Cilvēks vienreiz ienācis, otrreiz vairs negrib iet. Bet kā to vētīšanu izdarīt? Visādās padomēs pašu ļaudis vien ir, sabiedriskā doma tiek taisīta tā, lai rezultāts būtu spožs. Nelīdz arī mazais apmeklētāju skaits, tad vainīga ir izglītības sistēma, kas radījusi tik neaptēstus cilvēkus, kas neprot novērtēt dižos garus tur - muzejā. Tiklīdz kādam nīkulim-muzejam ķersies klāt, tā brēks līdz Briselei. Iedos naudu - nezinās ko ar to darīt. Biedri muzejnieki, paškritikas jums trūkst !!!
ak, atkal
a
Liepnieks pliks lēkātu ap eglīti, lai tikai viņu ievēro. Cilvēks sirgst ar uzmanībs deficītu un ražo dažādus teicienus, kuri jēgu sen vairs nesatur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas