Laika ziņas
Šodien
Migla

Ēlerte prognozē ievērojamu Krievijas kapitāla plūsmu uz Latviju

Tuvākajā laikā Latvijā varētu ieplūst ievērojams Krievijas kapitāls, šodien ekspertu diskusijā "Krievijas aizsardzības politika - vai sagaidāmas pārmaiņas?" prognozēja Baltijas-Melnās jūras alianses valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Pēc Ēlertes domām, tas radīs papildu risku, ka mūsu valsts var tikt izmantota kā Trojas zirgs jeb slēpts ierocis Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Viņa uzskata, ka Krievija ļoti labi izprot, ka bruņots uzbrukums kādai no Baltijas valstīm radītu tai milzīgus zaudējumus, tādēļ pret Latviju netiks vērsta tā dēvētā cietā vara.

Krievijas mērķis šajā situācijā ir kļūt par mūsu reģiona centrālo varu, sacīja Ēlerte, uzsverot, ka Latvija nedrīkst pieļaut Maskavas vēlmi destabilizēt situāciju mūsu valstī. Patlaban Latvija esot vājais posms ES un NATO, jo tā ne tikai visvairāk cietusi no finanšu krīzes, bet arī dramatiski mazina ārlietu un aizsardzību jomai atvēlētos līdzekļus.

Arī Latvijas Ārpolitikas institūta direktora pienākumu izpildītājs Andris Sprūds saskatīja riskus, Krievijas kapitālam pastiprināti ieplūstot Latvijā. Šādas investīcijas, pēc Sprūda domām, nestu sev līdzi arī necaurredzamo uzņēmējdarbības kultūru, no kuras Latvijai būtu jāatbrīvojas un kas ir pretrunā ar uzņēmējdarbības vidi transatlantiskajā telpā.

Politologs uzsvēra, ka Latvijai būtu skaidri jāpasaka, ka tās stratēģiskie partneri ir ES un NATO un Krievija ir un paliks tikai kā sekundārs partneris.

Vairāki diskusijas dalībnieki norādīja, ka Latvijai ne tik daudz būtu jābažījas par militāriem draudiem no Krievijas puses kā par citiem ietekmes avotiem, kurus pastiprināti varēs sajust ekonomiskās krīzes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas