Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Elksniņš vairāku iemeslu dēļ balsojumā par tiesnesi Vīksni atturējies

Saskaņas centra pārstāvis Andrejs Elksniņš Saeimas Juridiskās komisijas balsojumā par tiesnesi Aldi Vīksni atturējies vairāku iemeslu dēļ.

Viņš klāstīja, ka Saskaņas centra programma paredz, ka tiesnesim ir jābūt ar maģistra grādu.

"Tas bija pirmais apsvērums, otrais bija nevainojams raksturojums no augstākās instances tiesas tiesneša, un tur nebija jautājums par interpunkcijas kļūdām un komatiem, bet jautājums par to, ka tiek atkārtota motīva daļa tāda pati kā ievaddaļa, faktiski tiesnesis nemotivē. Trešais jautājums bija tāds, ka par minēto tiesnesi tiesībsargam 2008.gadā bija iesniegta sūdzība, kurā tika rakstīts, ka līdzīgi kā Ekonomikas ministrijas darbinieki darba laikā pasniedz lekcijas, arī par minēto tiesnesi bija iesniegta sūdzība, tāpēc es nolēmu atturēties balsojumā par šo tiesnesi," skaidroja Elksniņš.

Viņš arī analizējis tiesneša lēmumus.

Savukārt komisijas vadītāja Ilma Čepāne (Vienotība) pauda pārsteigumu, ka tikai tagad dzird šos argumentus. "Es patiešām nezināju par šīm lekcijām un, ka jūs neapmierina spriedumi, jo šeit tiesnese ir ārkārtīgi izvērsti izanalizējusi viņa darbību trīs gadu laikā un principā viņa ir pateikusi, ka viņš ir kompetents. Tas, kurš strādā, tas arī kļūdās," sacīja Čepāne.

Viņa uzsvēra, ka pirms balsojuma debates nebija, bet viņa kandidatūru rekomendējusi gan Jelgavas tiesa, gan apgabaltiesa, gan tiesnešu kolēģija. Balsojums par Vīksni noticis divas reizes. Čepāne teica, ka viņa balsojusi par Vīksni, viņš esot bijis Čepānes students un viņa vadījusi tiesneša diplomdarbu.

Jau vēstīts, ka Saeimas Juridiskā komisija pirmajā darba sēdē trešdien noraidījusi Jelgavas tiesas tiesneša Alda Vīksnes kandidatūru rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatam. Balsojums bija slēgts.

Neskatoties uz Juridiskās komisijas negatīvo lēmumu, par Vīksni vēl būs jābalso Saeimai.

Vīksne pašlaik ir Administratīvās rajona tiesas tiesnesis Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas