Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Straubergu (attēlā) partijas vadītāja amatā ievēlēja teju vienbalsīgi

Enci Reģionu alianses vadībā nomaina Salacgrīvas mērs Straubergs

Reģionu alianses (RA) kopsapulcē sestdien par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, aģentūru LETA informēja RA līdzšinējais priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Uz RA vadītāja amatu izvirzītie Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš un Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks savas kandidatūras atsauca un Strauberga ievēlēšana notikusi praktiski vienbalsīgi, norādīja Ence.

Valdē ievēlēti Inga Bite, Ence, Juris Krūze, Linda Litvina, Varis Krūmiņš, Rihards Melgailis, Juris Viļums, Dainis Liepiņš un Māris Sprindžuks.

RA kopsapulcē arī pieņemts aicinājums pārējām Latvijas Reģionu apvienību (LRA) veidojošām partijām - Vidzemes partijai un partijai Ogres novadam - izvērtēt iespēju apvienoties vienā partijā ar iespējamo nosaukumu tādu pašu kā apvienībai - Latvijas Reģionu apvienība.

Jau ziņots, ka pats Ence nolēma vairs nekandidēt uz priekšsēdētāja amatu, jo septiņi gadi šajā amatā bijuši pietiekami un politiķis uzskata, ka viņa vietā ir jānāk jaunākiem cilvēkiem. Viņš arī norādīja uz lielo slodzi, vadot Babītes novada pašvaldību.

Ence no minētajiem trīs kandidātiem uz RA vadītāja vietu bija izvirzījis Liepiņa kandidatūru, jo uzskata viņu par visspējīgāko, lai ieņemtu šo amatu.

RA ir viena no trīs partijām, kas veido Latvijas Reģionu apvienību (LRA). LRA oktobrī notikušajās 13. Saeimas vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru iekļūšanai Saeimā, saņemot 4,14% vēlētāju atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas