Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eva Mārtuža stājas partijā - SCP

Rakstniece un žurnāliste Eva Mārtuža nolēmusi iesaistīties politikā un stāsies Aigara Štokenberga dibinātajā partijā Sabiedrība citai politikai. Šo partiju viņa izvēlējusies, jo Štokenbergs ir “brīvi domājoša persona”. “Tāpēc, ka viņš ir ekonomists. Viens no labākajiem manas māsas audzēkņiem Ekonomikas fakultātē un pietiekami atraktīvs un brīvi domājoša persona,” Dienai sacīja literāte.

“Katram būtu jādarbojas kādā sabiedriskā organizācijā vai politiskā partijā. Tas ir katra cilvēka iekšējais noskaņojums un pienākums. Tas vajadzīgs, lai pats sev skaidri formulētu, ko dzīvē grib sasniegt un ietekmētu jau reāli, nevis tikai no malas – ejot vai neejot uz vēlēšanām,” iešanu politikā pamatoja E.Mārtuža. Viņa _Dienai _atzina, ka nākotnē plāno piedalīties arī vēlēšanās, tomēr tās vēl nebūs pašvaldību vēlēšanas, kas gaidāmas jūnijā. Vispirms viņa vēlas iegūt pieredzi politikā.“Ja cilvēks sāk iet kājām, tad rodas vajadzība pamēģināt, vai viņš varētu arī skriet. Katram jāspēj saprast, ka reiz kaut kas nopietns dzīvē jādara. Atteikties no kaut tā tikai tāpēc, lai varētu klusi pukstēt kādā kaktā, tas priekš tautas, kas ir tik maza, ir nepiedienīgi," norādīja rakstniece un žurnāliste.

Top komentāri

elīza
e
1975. gadā piecdesmitgadīgā Broņislava Martuževa pierunāja sava brālēna Pētera divdesmitgadīgo sievu Evu Mārtužu publicēt viņas dzejoļus ar Evas vārdu. Tiek nošauti divi zaķi: Broņislava atriebj savus izsūtījumā pavadītos gadus un nopelna labu honorāru. Bet Eva? Kāds tobrīd populārajai TV literatūras raidījumu veidotājai un vadītājai motīvs tik lielam riskam? Kāpēc 1993. gadā, kad iznāca enciklopēdija „Latviešu rakstniecība biogrāfijās” viens no tās vērtētājiem Gunārs Daija rakstīja: “Interesi izraisa tik odioza persona kā Eva Mārtuža, kurai atvēlēts šķirklis ar norādi “RS b (1988)” — tātad viņa vēl nav nolikusi biedra karti, ko saņēma par B. Mārtuževas dzejoļu publicēšanu ar savu vārdu...” Literatūrzinātniece Anita Rožkalne žurnālā „Karogs”(1993.g. Nr. 8) atbildēja: „G. Daijam arī gribas moralizēt. (...) Arī V. Šekspīru vajadzētu no pasaules enciklopēdijām mest laukā, jo ir taču pierādījumi, ka viņš nav viņam piedēvēto darbu autors. Protams, protams Eva Mārtuža nav aktieris Viljams Šekspīrs, bet arī Broņislava Mārtuževa nav grāfs Retlends, tad jau jādala tas grēks uz pusēm un no vārdnīcas nav informēts, nu ko — gan jau! Literatūras vēsture ir jocīga norise. J. Jurevica darbi publicēti ar viņa sievas un meitas vārdiem, A. Čakam bijušas divas sievietes, kuru vārdi doti viņa dzejoļiem. Jā... Tā ir ar to vēsturi.” “Brīvā Latvija” Nr. 22(419) raksta: „Ja rakstnieks savus darbus publicē ar segvārdu, tas nav neparasti, bet Latvijā atklājās gadījums, kad publicētiem darbiem bija ne tikai cits autora vārds, bet arī cita persona — autora lomas tēlotāja. Kad dzejniecei Broņislavai Mārtuževai bija liegts publicēties viņas “nepareizās biogrāfijas” dēļ, viņas darbus periodiskā un divās dzeju grāmatās publicēja Eva Mārtuža ar savu vārdu, uzņemoties arī dzejnieces lomu. Šo lomu viņa tēloja desmit gadus redakcijās, izdevniecībās, dzeju sarīkojumos, Rakstniekus savienībā, sēdēs un sanāksmēs. Dzeju krājums “Baltā puķe” iznāca 1091. gadā, Broņislava Mārtuževa un Eva Mārtuža šo gadiem glabāto noslēpumu atklāja 1989. gadā, par ko abas stāsta Mārai Zālītei žurnālā “Karogs” 1990. gadā. “Bez Evas Mārtužas manas dzejas neredzētu dienasgaismu,” paskaidro dzejniece.”
Kārlis
K
Malacis, Mārtužas kundze. Vismaz spēj argumentēt savu viedokli un nebaidās iet pret straumi. Tā turēt.
hmm
h
Nekāds ieguvums jau viņa tai partijai nebūs. Bet kaut kur jau jāielien, gribas siltu vietu, ar rakstīšanu laikam pašvaki sanāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas