Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: 9.maija svinībās aizturēti 12 cilvēki, noformēti 65 protokoli

Policija šodien Rīgā par dažādiem pārkāpumiem noformējusi kopumā 65 administratīvā pārkāpuma protokolus (APP), aģentūru _LETA _informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.Daļa no protokoliem noformēti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, taču deviņi APP tikuši noformēti par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, trīs protokoli - par sapulču un gājienu likuma prasību neievērošanu, pieci protokoli noformēti saistībā ar atrašanos sabiedriskā vietā stiprā alkohola reibumā.

Jau ziņots, ka šodien Uzvaras dienu svinību sakarā par pārkāpumiem aizturēti 12 cilvēki. Aizturēto vidū ir pieci nacionālboļšviku pārstāvji par neatļautas jeb padomju simbolikas izmantošanu sabiedriskās vietās, viņu vidū arī Vladimirs Lindermans, bet seši - no pretējās nometnes, t.i., Viktors Birze ar diviem biedriem, kā arī Igors Šiškins un vēl pāris viņa biedru.

Savukārt divi Valsts policijas patruļnieki šodien varonīgi izglābuši kādu 79 gadus vecu kungu no noslīkšanas baseinā pie Uzvaras monumenta Rīgā, kurš bija iekritis ūdenstilpē.

Jau ziņots, ka policija pārtrauca radikāļu iecerēto gājienu ar drāšu vainagu cauri pilsētai uz Uzvaras pieminekli, par nesankcionētu pasākumu aizturot tā organizētāju V.Birzi un vēl vairākus cilvēkus.

Saietā pie Uzvaras pieminekļa Rīgā pirmais sapulcējušos uzrunāja par valsts varas gāšanu savulaik notiesātais un sodu cietumā izcietušais Sociālistiskās partijas līderis Alfrēds Rubiks. Viņš nepiekrita, ka šo dienu nevajagot politizēt. Šie esot politiski svētki, nevis "tanci-šmanci", teica A.Rubiks. Pie pieminekļa, kur jau pulcējies aptuveni tūkstotis cilvēku, atskanēja saukļi: "Za roģinu! Za Staļina!"

Uzvaras parkā pie pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem visu dienu notiks fašisma sagrāves dienai veltītais koncerts. Tie svinētāji, kuriem netīk klausīties koncertējošos, paši dziedāja un dejoja mazos pulciņos akodrdeona pavadījumā.

Jau no rīta notika tiešraide no Krievijas galvaspilsētas Maskavas, kur bija svinīgā parāde par godu uzvarai Otrajā pasaules karā. Pie Uzvaras pieminekļa Rīgā šo parādi vēroja simtiem cilvēku, kas te bija pulcējušies par spīti lietum.

Pasākuma ievadā ziedus pie Uzvaras pieminekļa nolika Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas vēstnieki, kā arī to darīja virkne pasākuma apmeklētāju.

Pie Uzvaras pieminekļa ietves malās izvietotas daudzas teltis ar dažādu sabiedrisko organizāciju un partiju simboliku. Te var redzēt gan Saskaņas centra, gan PCTVL, gan Sociālistiskās partijas un biedrības Rodina, kā arī Antifašistu komitejas simboliku. Te ir ieradušies arī Saeimas deputāti, kas pārstāv partiju Saskaņas centrs.

Notiekošo uzmanīja pašvaldības un Valsts policija, kā arī pašu pasākuma organizatoru nolīgtie apsargi.

Jurija Sediševa vadītā sabiedriskā organizācija ''Memoriāls'' nav atjaunojusi uzrakstu uz padomju karavīru pieminekļa Pārdaugavā, Uzvaras parkā, novēroja aģentūra LETA.

Organizācija bija iecerējusi plāksni pie pieminekļa atjaunot līdz 9.maijam. Veltījuma teksta un arī Ojāra Vācieša dzejas rindu burti no pieminekļa nozuda deviņdesmito gadu sākuma ''juku laikos''. Tiek pieņemts, ka par to parūpējušies metālu zagļi, kas nodevuši guvumu kādā no daudzajiem uzpirkšanas punktiem.

Kā ziņots, Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) iepriekš solījis nepieļaut uzraksta atjaunošanu uz padomju karavīru pieminekļa Uzvaras parkā.

Uzraksta atjaunošanu pieļāvusi Rīgas pieminekļu padome, kas uzskata, ka iebilst pret to nav pamata, ja jau reiz tur uzraksti bijuši. Tomēr gala vārds ir jāsaka Rīgas Būvvaldei.

(papildināta ar jaunāko policijas informāciju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:

 

Tiesa atļauj "Latvijas krievu gājienu"

SKATIES VĒL:

 

Video no 9.maija svinībām pie Uzvaras pieminekļa skatieties šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas