Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Ādažu poligonā atrasts beigts pitons

Piektdien Ādažu poligona teritorijā pie Kadagas ezera atrasts beigts pitons, Diena.lv informēja Ādažu glābšanas dienestā. Tas nonācis pie dzīvnieku aizsardzības biedrības Dzīvnieku SOS, kas atradumu parādījusi veterinārārstei, bet pēc brīvdienām plāno nodot atbildīgajām iestādēm.

Dzīvnieku SOS pārstāve Laura Karnīte Diena.lv pastāstīja, ka pitons ir aptuveni trīs metrus garš, 20 kilogramus smags, tas bijis pilnīgi pieaudzis tēviņš.

Pēc veterinārārstes Baibas Reinikas vērtējuma, viņš nobeidzies dažas - maksimums, divas - dienas iepriekš. Pitons bija ielikts trīs maisos. Kā stāstīja L.Karnīte, viņš nebija čipēts, lai gan legāli ievestiem eksotiskajiem dzīvniekiem tiek izvirzīta šāda prasība. Tādējādi Dzīvnieku SOS biedrības pārstāve secināja, ka pitons, visticamāk, Latvijā ievests nelegāli.

Patlaban pitons ievietots saldētavā, bet pēc brīvdienām, kad valsts iestādes sāks strādāt, tad tiks nodots, lai veiktu tālāku izmeklēšanu. Par atradumu ir paziņots Pārtikas un veterinārajam dienestam un Dabas aizsardzības pārvaldei, kas ir atbildīgās iestādes par šo jomu Latvijā.

Rāpuļa nāves iemesli nav skaidri, tomēr, visticamāk, viņš izmests jau beigts, pieļāva biedrības pārstāve.

Nav arī versiju, kā pitons varēja nonākt Ādažu poligona teritorijā. L.Karnīte pieļāva, ka cilvēki, kas turējuši pitonu, iespējams, to pēc nāves nolēmuši izmest "klusā vietiņā". Viņa gan domā, ka atrast saimniekus ir diezgan bezcerīgi, jo pitonam nav čipa. Viņasprāt, valsts iestādes, kuras ar to nodarboties, var paļauties vien uz lieciniekiem, kas, piemēram, zinājuši, ka kāds viņu paziņa mājās turējis šādu rāpuli.

Ādažu glābšanas dienesta darbinieki pie Dzīvnieku SOS pēc padoma vērsušies pēc tam, kad neveiksmīgi mēģinājuši sazvanīt citas iestādes. Kā skaidroja L.Karnīte, jau iepriekš biedrībai bijusi sadarbība ar glābšanas dienestu attiecība uz citiem dzīvniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Daugavpils izgāztuvē atrasts beigts krokodils

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas