Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

FOTO: Ģenerālprokuroram Maizītim pēdējā darba diena

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pirmdienas pēcpusdienā savā pēdējā darba dienā kolēģiem bija sarīkojis muzikālu atvadu pasākumu.

Aģentūra BNS novēroja, ka operas cienītājs Maizītis nelielajā, stāvgrūdām pārpildītajā zālītē par saviem līdzekļiem bija sarīkojis nelielu muzikālu atvadu pasākumu, kurā ar īpaši izvēlētiem skaņdarbiem uzstājās pazīstamās operas dīvas Kristīne Zadovska un Sonora Vaice un vīru kopa "Vilki". Maizītim tika dziedātas gan latviešu karavīru dziesmas, gan skaņdarbs no Žorža Bizē operas "Karmena".

Pirms muzikālajiem priekšnesumiem Maizītis visiem kolēģiem pateicās par desmit gadu ilgo sadarbību un ieguldīto darbu. Maizītim par paveikto neesot ko kaunēties, jo desmit gados, kad viņš vadījis prokuratūru, ir sasniegts daudz.

Viņš uzskata, ka prokuratūra arī turpmāk saglabās savu neatkarību un būs stipra.

Uz pasākumu bija uzaicināts arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kuram vajadzēs nosaukt jauno ģenerālprokurora amata kandidātu. Bičkovičs līdzšinējam ģenerālprokuroram pasniedza Augstākās tiesas atzinības rakstu, kuru nemaz tik bieži ārpus Augstākās tiesas nepasniedz.

Bičkovičs cer, ka Maizītis arī turpmāk būs jurists ar lielo burtu un nebūs "kluss makšķernieks upes malā".

Pārējie Maizīša kolēģi savam vēl pāris stundu esošajam priekšniekam pasniedza ziedus un nelielas dāvaniņas. Muciņu alus viņam uzdāvināja Vidzemes apgabala prokuratūras prokurori.

Bičkoviča ieceltais ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš gan runu neteica, to triju prokuratūras departamentu vārdā teica Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurore Rudīte Āboliņa.

Jau vēstīts, ka Saeima aprīļa vidū daudziem par pārsteigumu neapstiprināja Maizīti ģenerālprokurora amatā, lai arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs bija viņu izvirzījis. Bičkovičs gan Maizīti vēl nav izslēdzis no kandidātu loka.

Maizītim pirmdiena ir pēdējā darba diena. Par viņa nākotnes plāniem ziņu pagaidām nav.

Diena jau rakstīja, ka J. Maizītis iepriekš žurnālistiem atzina, ka nav saņēmis nevienu darba piedāvājumu tiesībsargājošajās iestādēs, bet biznesā viņa iespējas darboties ir ierobežotas, jo divus gadus pēc amata atstāšanas ģenerālprokurors nevar strādāt uzņēmumos, saistībā ar kuriem ir pieņēmis lēmumus. Ja J. Maizītim tomēr būtu piedāvāts darbs Augstākajā Tiesā, arī tad par to būtu jābalso Saeimai, kura lemj arī par tiesnešu iecelšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas