Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

FOTO: Miķelsons cietumu pamet ar mantām; KNAB nosaka jaunus ierobežojumus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pieņēmis lēmumu par vairāku jaunu drošības līdzekļu noteikšanu bijušajam Latvenergo valdes priekšsēdētājam Kārlim Miķelsonam, aģentūru BNS informēja KNAB pārstāve Ilze Leimane.K.Miķelsonam šodien kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

Jau ziņojām, ka bijušais Latvenergo šefs ceturtdien ap plkst.11 pameta Centrālcietumu. Kā novēroja Diena, viņš pa cietuma durvīm iznāca ar prāvu mantu skaitu -  bija gan ventilators, gan pārnēsājamais ledusskapis, gan paklājiņš un somas. Ventilators gan izkrita un saplīsa.

K.Miķelsons izskatījās dusmīgs un ar žurnālistiem nerunāja. Savukārt viņa dzīvesbiedre Laila mudināja žurnālistus palīdzēt: "Puiši, varējāt nevis filmēt, bet palīdzēt ielikt mašīnā mantas." Viņa centās virs vīra turēt lietussargu, taču viņš to pastūma malā, novēroja Diena.

Bijušais Latvenergo vadītājs kopā ar kundzi un advokāta Egona Rusanova palīgu iesēdās sarkanas krāsas Alfa Romeo. Visa procedūra aizņēma aptuveni minūti. Jāatgādina, ka žurnālisti pie Centrālcietuma durvīm pulcējās jau plkst.8. Plaša sagaidītāju un atbalstītāju pulka pie cietuma nebija.

Gaidot K.Miķelsona izlaišanu, žurnālisti uzrunāja viņa dzīvesbiedri, taču viņa vien atkārtoja jau trešdien teikto, ka drošības naudu palīdzēja savākt radi, draugi un paziņas. No plašākiem komentāriem viņa atteicās un žurnālistu jautājumus nodēvēja par naiviem.

Kā novēroja Diena, K.Miķelsona interešu pārstāvis E.Rusanovs nebija ieradies sagaidīt aizstāvāmo, bija vien viņa palīgs.

Jau vēstīts, ka tiesa trešdien saņēma kvīti, kas apliecināja, ka iemaksāta tiesas noteiktā drošības nauda 50 000 latu apmērā, lai K.Miķelsonu varētu atbrīvot no apcietinājuma.

Saistībā ar Latvenergo amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos Latvenergo un Sadales tīkls. KNAB vaino Latvenergo amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšan.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ceturtdien pārskatīs drošības līdzekli Livanovičam, savukārt 20.augustā - Meļko, ziņo BNS.

(papildināta ar 1. un 2. rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas