Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

FOTO: Miķelsonu atbrīvos no apcietinājuma, ja iemaksās 50 000 kā drošības naudu

Ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa atbrīvos no apcietinājuma bijušo Latvenergo valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu. Par tiesas lemto vēsta LETA.

Miķelsona advokāta Egona Rusanova rīcībā nebija informācijas, vai Miķelsona ģimenes rīcībā ir šāda naudas summa. Viņš norādīja, ka nav pilnvarots par to runāt, turklāt viņš sava klienta makā nelienot.

K.Miķelsona dzīvesbiedre Laila pauda apņēmību pēc iespējas ātrāk savākt līdzekļus vīra atbrīvošanai. "Nauda ir jāvāc, un, cik ilgā laikā to varēsim, tā darīsim," viņa sacīja, paužot cerību, ka to būs iespējams izdarīt iespējami drīz. Miķelsone atzina, ka liela nozīme būs draugu atbalstam, jo Miķelsona paša īpašumi aprobežojoties vien ar vienu dzīvokli.

Viņa pirms sēdes izteicās, ka kriminālprocess ir priekšvēlēšanu cīņas sastāvdaļa. Par to viņai liekot domāt arī publiskotā informācija par Latvenergo peļņu un ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) paziņojums, ka Miķelsons amatā nevarēs atgriezties pat tad, ja tiks attaisnots. Sieva žurnālistiem uzsvēra, ka cer uz likumīgu un kompetentu tiesas lēmumu.  Pie tiesas nama bija sapulcējušies K.Miķelsona atbalstītāji - draugi, paziņas un ģimenes locekļi.

Saistībā ar Latvenergo amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biorjs šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos Latvenergo un Sadales tīkls. KNAB vaino Latvenergo amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas