Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: Valdība pirmo reizi pulcējas uz sēdi bez TP ministriem

Valdības locekļi pirmdien sanāca uz pirmo sēdi bez Tautas partijas (TP) ministriem - pirmdien notika Ministru kabineta komitejas sēde, kurā nepiedalījās četri pirmdien no rīta demisijas rakstus iesniegušie TP ministri.

Demisijas rakstus iesniedza veselības ministre Baiba Rozentāle, pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tomēr ārlietu ministrs pēc valdības vadītāja lūguma turpinās pildīt pienākumus līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā.

TP iepriekš valdībā pārstāvēja arī kultūras ministrs Ints Dālderis, taču piektdien viņš paziņoja, ka paliks amatā un izstāsies no TP.

TP ministri, atstājot amatu, savos premjeram iesniegtajos demisijas rakstos norādījuši gandrīz identisku motivāciju, vēsta LETA. M.Segliņa, B.Rozentāles un E.Zalāna iesniegumu teksts ir identisks un pārkopēts no vienas ministrijas oficiālā dokumenta uz citas ministrijas oficiālo dokumentu. Iespējams, ar to arī skaidrojama kļūda M.Segliņa iesniegumā - tas noformēts ar Tieslietu ministrijas rekvizītiem, to ir parakstījis M.Segliņš, bet iesnieguma tekstā norādīts, ka viņš atkāpjas no veselības ministres amata.

Neskatoties uz minēto neprecizitāti M.Segliņa iesniegumā, premjers to ir parakstījis un saskaņojis, tādējādi M.Segliņam nebūs vēlreiz jāraksta demisijas raksts, norāda aģentūra.

Savos iesniegumos TP ministri norāda, ka premjeram Valdim Dombrovskim (JL) tika piedāvāts vienoties par četriem punktiem, lai nodrošinātu nepieciešamo tautsaimniecības izaugsmi. Tomēr TP neesot saņēmusi atbildi ne uz vienu no punktiem pēc būtības, lai gan valsts lejupslīde turpinās.

"Pašreiz Latvijā jau vairāk nekā 200 000 cilvēku ir bez darba. Salīdzinot ar 2008.gada nogali, 2009.gada beigās likvidētas 216 300 darba vietas, kas aizņemto darba vietu skaitu samazināja par 22%. Uzskatu, ka, nepanākot vienošanos par piedāvātajiem priekšlikumiem, valdība nespēs tikt galā ar saviem uzdevumiem un ekonomiskās lejupslīdes process netiks apturēts, tāpēc nevaru turpināt darbu Jūsu vadītajā Ministru kabinetā," norādīts iesniegumos premjeram.

Mazliet atšķirīgs ir M.Riekstiņa iesniegums. Viņš iesniegumā arī norādījis, ka uzskata par neiespējamu turpināt darbu ārlietu ministra amatā, jo nav panākta savstarpēja izpratne pat par pamatprincipiem atlikušajā laikā līdz Saeimas vēlēšanām, kā arī nav panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas