Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: VK darbinieki pie valdības ēkas sastāda 1 200 puķu stādus

Valsts kancelejas darbinieki piektdien sastādījuši papildus 1 200 puķu pie Ministru kabineta ēkas Brīvības bulvāra pusē. Kopumā kādi 12 līdz 14 kancelejas darbinieki piedalījušies puķu stādīšanā, _Diena.lv _stāstīja Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane.

Jau vēstīts, ka kanceleja lauza līgumu ar SIA “Demo” par teritorijas zaļās zonas uzkopšanas darbiem pie Ministru kabineta ēkas Brīvības bulvārī. Līdz šim līguma ietvaros uzņēmumam samaksāti 431 latu. Jau tobrīd kanceleja norādīja, ka nolēmusi jaunu konkursu nesludināt, bet gan pašu spēkiem nodrošināt puķu dobju un mauriņu uzturēšanu.

"Telefoniski izjautājām visas dārzniecības, kuras būtu gatavas tūkstoti stādu pārdot. Paši nopirkām ziedus un samaksājām 380 latu. Tas sanāk daudz, daudz lētāk nekā tā firma mums piedāvāja savus pakalpojumus," stāsta G. Veismane.

Ar darbiniekiem izrunāts, ka stādīšanu atliks līdz piektdienai, jo šī bija saspringta nedēļa Starptautiskā Valūtas fonda vizītes dēļ. Arī pati kancelejas vadītāja piedalījās šajos darbos, sakot, ka piemērs taču ir jārāda. Kopumā sastādītas aptuveni 1 200 stādu, no tiem 200 stādus uzdāvināja dārzniecība, jo sākotnēji bija aprēķināts, ka pietiks vien ar tūkstoti.

Arī ravēšana būs Valsts kancelejas darbinieku rokās, taču G. Veismane ir pārliecināta, ka ar kopšanu lielas problēmas nebūs. "Kad mēs sākām sapulcē par šo runāt, cilvēki zināja teikt, ka arī pirmās brīvvalsts laikā grūtos laikos cilvēki paši gāja un darīja lietas. Es domāju, ka tas būtu šobrīd goda pienākums - pašiem kaut ko izdarīt. Galvenais, ka ir prieks par labi padarītu darbu un ka visiem patīk," uzsver G. Veismane.

Tikmēr SIA "Demo" uzskata, ka ar viņiem nepelnīti lauzts līgums par stādu kopšanu, un viss darītais ir bijis atbilstoši noslēgtajam līgumam. Uzņēmuma pārstāve Agnese Švēde uzsver, ka Valsts kancelejai bija jāzina, ar ko viņi rēķinās. "Mēs ejam ar zemāko cenu un līdz ar to arī ar attiecīgu darbu. Noteikumos nebija paredzēti speciāli konkrēti ziedi vai stādīšanas biežums, vai ziedoši vai neziedoši – tādu prasību nav bijis. Ņemot vērā, ka ir krīzes laiks, nevajag gaidīt, ka tur ziedēs rožu lauks," teic A. Švēde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas