Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: ZZS nekavēs ārlietu ministra apstiprināšanu, lai arī nav vienošanās par tieslietu ministru

Koalīcija šodien neatbalstīja nevienu no trim ZZS piedāvātajiem tieslietu ministra amata kandidātiem un vienojās turpināt meklēt politiski neitrālu cilvēku šim amatam.

Zināms, ka ZZS piedāvāja tieslietu ministra amatam Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāru Rolandu Broku (ZZS),  Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāres vietnieku Arti Stucku un advokātu Oskaru Rodi.

ZZS līderis Augusts Brigmanis Dienai teica, ka viņam nav skaidrs, kāpēc ir noraidīts A.Stucka, kas esot profesionāli darījis savu darbu. Viņš varot saprast, ka R.Broks ir ZZS biedrs un tāpēc nav pieņemams, savukārt O.Rode savulaik bijis Jaunā laika biedrs un šī iemesls dēļ varētu būt nepieņemams Jaunajam laikam.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) atteicās komentēt konkrētus uzvārdus, tikai teica, ka koalīcija turpinās meklē politiski neitrālu un profesionālu tieslietu ministra amata kandidātu, un, līdzko tāds būs atrasts, Saeima varēs balsot par visiem trijiem ministriem, jo ārlietu un veselības ministra amata kandidātu izraudzīšanās tādas grūtības neradot. Taču viņš atteicās nosaukt arī šo cilvēku uzvārdus.

Ja premjers bija izteicis cerību, ka balsojums par valdībā trūkstošajiem ministriem varētu notikt šo ceturtdien, A.Brigmanis to vērtēja skeptiski.

ZZS frakcijas vadītājs A.Brigmanis pirmdien vakarā pēc partijas valdes sēdes informēja, ka frakcija tomēr nekavēs ārlietu ministra apstiprināšanu arī tad, ja nebūs izdevies vienoties par tieslietu ministru. Jau ziņots, ka uz ārlietu ministra amatu ir vairāki kandidāti, bet ZZS frakcijas vadītājs par, viņaprāt, labāko izvēli nosauca Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Razānu. A.Brigmanis atzina — ZZS apzinās, ka ārlietu ministra apstiprināšana ir valstiski svarīga.

Jau ziņots, ka premjers arī bija apsvēris iespēju izdot rīkojumu par parlamentāro sekretāru iecelšanu ministrijās, kurās nav vadības, to uzticot pienākumu izpildītājiem — citiem ministriem. V.Dombrovskis pirmdien nevēlējās komentēt šādu iespēju, jo cerot, ka izdosies vienoties par visiem ministru kandidātiem.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas