Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTOREPORTĀŽA: Klāti galdi un jautrība - partijas gaida EP vēlēšanu rezultātus

Sestdien, 24.maijā, Latvijā aizvadītas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas. Kopumā jaunajā sasaukumā tiks ievēlēti 751 deputāti, bet no Latvijas - astoņi pārstāvji.

Šīs bija trešās EP vēlēšanas Latvijā, un iedzīvotāju aktivitāte ir bijusi rekordzema - vien 30,04% balsstiesīgo iedzīvotāju devās pie vēlēšanu urnām, lai izvēlētos savus favorītus.

Tikmēr vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem ar nepacietību sekoja līdzi partijas. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka pēc 20% balsu saskaitīšanas EP vēlēšanu līdere ir Vienotība.

Starp saskaitītajām balsīm gan nav datu no neviena Rīgas vēlēšanu iecirkņa, bet tieši Rīgā vēlētāji bija visaktīvākie. Pēc sākotnējiem rezultātiem, Vienotībai esot ap 40% balsu, savukārt Saskaņai, nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) atbalsts esot samērā līdzīgs, proti, par katru no šiem politiskajiem spēkiem nobalsojuši ap 12% vēlētāju. Par Aleksandra Mirska pārstāvēto partiju Alternative pirmajās saskaitītajās vēlēšanu zīmēs nobalsojuši ap 7% vēlētāju, bet par Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienību (LKS) - ap 5%, liecina pirmie rezultāti pēc daļas balsu apkopošanas.

Atbilstoši pirmajām saskaitītajām balsīm Vienotību EP varētu pārstāvēt Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete un Artis Pabriks, Saskaņu - Andrejs Mamikins, Zaļo un zemnieku savienību - Iveta Grigule, nacionālo apvienību - Roberts Zīle, Alternative - Mirskis, bet LKS - Tatjana Ždanoka.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas