Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ģenerālprokuratūrā par ārvalstu amatpersonu noklausīšanos ir sākta pārbaude

Ģenerālprokuratūrā saistībā ar apvienības Par labu Latviju! (LPP/LC) līdera Aināra Šlesera paziņojumu, ka Latvijas viesnīcās tiek noklausītas ārvalstu amatpersonas, ir sākta pārbaude.

To ceturtdien paziņoja prokuratūrā.

Jau Satversmes aizsardzības birojā (SAB) ceturtdienas rītā norādīja – ja A.Šleseram ir pierādījumi par pretlikumīgi veiktām darbībām, viņa pienākums ir vērsties Ģenerālprokuratūrā, lai veiktu konkrētās lietas pārbaudi.

A.Šlesers ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvijas viesnīcās tiek noklausītas dažādas ārvalstu amatpersonas. Viena no viesnīcām, kur noteikti šāda noklausīšanās notiek, saskaņā ar A.Šlesera pausto ir patlaban Radisson tīklā ietilpstošā Rīdzene.

Saskaņā ar politiķa rīcībā esošo informāciju noklausīšanās pēdējo gadu laikā regulāri notikusi gan 501.prezidenta klases numurā, gan vairākos citos luksusa klases numuros, kuros bieži apmetušās ārvalstu delegācijas, citu valstu prezidenti un premjeri. Noklausīšanās notiekot arī vairākās konferenču zālēs, tostarp zālē Arkādijs.

Aizdomas par to viņam bijušas jau pirms dažiem gadiem, kad politiķis vērsies arī pie toreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša, taču tolaik šī informācija neesot apstiprinājusies. Tomēr patlaban A.Šlesera rīcībā esot informācija.

Tādēļ A.Šlesers plānojis ceturtdien sazināties arī ar Valsts prezidentu. Viņaprāt, lai situāciju risinātu, jāizsludina Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēde, jānoskaidro, vai noklausīšanās notikusi sankcionēti vai nesankcionēti, un šīs lietas izmeklēšanā būtu jāpiesaista ārvalstu dienesti.

A.Šlesers uzsvēra, ka noklausīšanos veic KNAB sadarbībā ar SAB. "Primāri tas ir KNAB sadarbībā ar SAB," minēja LPP/LC līderis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas