Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Godmanis aicina Latvijā pāriet uz tādu pašu vēlēšanu sistēmu kā Lietuvā

Latvijai vajadzētu pāriet uz Lietuvas parlamenta vēlēšanu sistēmu, svētdien TV3 diskusijā norādīja eiroparlamentārietis, ekspremjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Viņš norādīja - to, ka pirms divdesmit gadiem, atjaunojot Latvijas Satversmi, tas izdarīts pareizi, pierāda jau tas vien, ka Latvija ir demokrātiska valsts, kurā valda gan darbības, gan vārda brīviba.

"Pirmais pierādījums, ka Satversmi izvēlējās pareizi atjaunojot, ir tas, ka valsts divdesmit gadus ir demokrātiska valsts. Var brīvi strādāt cilvēki, darboties opozīcija, vārda brīvība, sapulču brīvība - tas ir nopietns pierādījums, ka pareizi [Satversme] tika izvēlēta," uzsvēra pieredzējušais politiķis, piebilstot, ka nav zināms, "kā mūsu zemē būtu bijis, ja būtu uzkonstruējuši kādu uz to brīdi pilnīgi citu konstitūciju, pie kam tā ļoti ātri".

"Bet otrais, ko es no savas puses teiktu, es tomēr redzu, ka arī Saeimas atlaišana patlaban un visas šīs kolīzijas prasa vienu lietu, pavisam vienkārši - pāriet uz Lietuvas sistēmu, kur pusi deputātus vēl tieši, bez partiju listēm. Acīmredzot tas, ka cilvēki partijās tik minimāli iesaistās un partiju reitingi ir tik zemi, izdarīsim pāreju - pusi liks partijas, pusi liks cilvēki. Un ja šos cilvēkus, kurus ievēlēs.., viņi būs kvalitatīvi, varbūt tad vispār var pāriet uz mažoritāru sistēmu un punkts," minēja Godmanis.

Arī eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks uzsvēra - vēlēšanu sistēma Latvijā ir jāmaina.

"Es esmu par parlamentāri prezidentālu republiku. Dot visu prezidentam, tas ar nav pareizi, palikt tikai pie parlamenta arī nav pareizi. Bet jāmaina ir parlamenta ievēlēšanas sistēma, ko mēs esam pēdējās divās vēlēšanās arī likuši priekšā," norādīja Rubiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas