Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Gultas vietas "grieztu" arī bez Pasaules Bankas rekomendācijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
papucis
p
Ja ""aizdevēji"'palūgtu,lai Jūs-tur augšā ,saziepētu striķi,lai Mēs-te apakšā varētu pakārties kad beigsies nauda,tad Jūs to noteiktu izdarītu.
Ieva
I
Piemēram, tas pats krūts vēzis sievietēm (vīriešiem pēc mastektomijas nav tādu problēmu)- tagad taupīšot uz protēzēm, lai gan vienpusējas mastektomijas gadījumā tās ir absolūti nepieciešamas, lai novērstu mugurkaula deformācijas. Turklāt, ne jau protēzes putina ārā budžetu, bet daudzie ielaistie gadījumi vēzim, ko atrast gandrīz vienmēr ir ļoti elementāri. Un arī pārējām, tām, ar problemātiskām (pārāk blīvām utt.) krūtīm būtu jārunā ar ārstu, ko iesākt. Taču sievietes elementāri baidās, jo apgalvojums, ka atliek tikai sakost zobus un dzīvot var jebkādā izskatā, nav diez cik iedvesmojošs. Plus vēl problēmas ar rindām un zālēm....Bet vajadzētu būt tā, ka ja sieviete ierodas, kad audzējs ir agrīnās stadijās, kā arī tām augsta riska grupas sievietēm, kas vēlas veikt profilaktisku mastektomiju, valsts nodrošina rekonstrukciju. Lai arī visas pārējās redz, ka laicīgi iet pie ārsta atmaksājas, jo tad viss būs tik labi, cik vien labi var būt. Savukārt, ja vazāsies apkārt, nāksies lietot ķīmiju, staroties un tad rekonstrukcija tiek atvirzīta nezināmos tālumos....Bet mums, protams, pat laicīgu tikšanu pie ārsta un uz operāciju nenodrošina....Lai gan vēzis neapšaubāmi negaidīs, kamēr rinda pienāk...
Ieva
I
Ietaupīt var. Taču nevis griežot pēc principa- lai tiek galā kā māk, bet sakārtojot sistēmu, lai dakterīši slimnīcās tiktu pie ārstēšanas slimniekam viizdevīgākajā brīdī (kad tas ir pietiekami slims, bet ne tik slims, lai nepārciestu ārstēšanu), nevis kā tagad, kad ieved vienu par otru smagākus.
Juhans
J
Sama zināt uz 250.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Paldies par informāciju - to,ka valsts pārvaldē ir daudz nevajadzīgu sēdvietu zināju,bet,ka tur ir arī gultas vietas,man ir jaunums. Cik izmaksā nekompetenta politiskā nozares ministra padomnieku sēdvietas un guļvietas? Nozares ministram būtu jābūt profesionālim savā arodā,lai viņš nekļūtu par marioneti padomniekiem. Ja ministram vajadzīgs padoms kādā lietā,tad vispirms viņam būtu padoms jāmeklē pie nozarē strādājošiem speciālistiem,kas nav saistīti ar partijām un tāpēc nav politizēti un nesaņem padomnieka algu. Tas būtu neatkarīgs viedoklis. Un visbeidzot - ja ministrs ir nekompetents,tad padomnieki viņam jāalgo uz sava rēķina ,tāpat kā tam Liepājas domes deputātam,kurš nepārvalda valsts valodu, tulks jāalgo par saviem līdzekļiem. Ja runājam par slimnīcu gultas vietām,tad tās uzturēt nav problēmu,tikai jāatsakās no graujošās globalizācijas,un gultas vietas uzturam uz naudas iekšējās aprites aktivizācijas rēķina,un tas vienādi attiecas arī uz mazajām lauku skolām, medpunktiem,pasta nodaļām un citiem cilvēkiem vajadzīgiem infrastruktūras objektiem. Ja pensionāri ikdienā lietos importēto pārtiku,tāpēc,ka LB ar lata kursu realizē importa protekcionisma politiku,tad sociālais apdrošināšanas budžets sabruks īsā laikā,pat bez nelikumīgās valdības apgraizīšanas pasākumiem,jo nerealizējas noslēgta naudas - preču noslēgta ķēde,kad nauda atkal un atkal atgriežas un veido daudzkārtējus aprites lokus.
Ieva
I
Pirms laika gulēju neiroloģijā kopā ar ātro feldšerīti, kas stāstīja, ka vadā praktiski tikai dzemdētājas un pļēgurus- viņas gadījumā no Imantas uz Gaiļezeru, jo tikai tur esot apskādētiem vai sevi apskādējušiem dzērājiem domāta atļurbene, kurā tos nokraujot uz grīdas un gaidot, kamēr atjēgsies....
Ir
I
Divi galvenie virzieni šajā valstī, pakāpeniski samazināt gultu vietas vispār un strauji palielināt ierēdņu skaitu un viņu algas !!!
Jānis
J
Tauta pati izvēlējās tādas partijas kādas ir.PB pavadā ejošām partijām ir dota zaļā gaisma!Gļābjas kas var!
Vientulais vilks
V
Vai nevar slimniekus eksportet uz LIETUVAS vai IGAUNIJAS slimnicam ? Latvija vispar likvidet tas.
JANIS J. DIMANTS, JR., M.D
J
Vai tiesam var ietaupit naudu uz veselibas rekina? Loti saubos. Cik tad naudas ir ietaupits lidz sim? Vai kads to vispaigi zina un intresejas? Vai tik nebu otrai! Ludzu - gaidu atbildi.
Revolt
R
gucis 15:42 Apsveicu! Esam visveselīgākā nācija uz zemes. Likvidējam slimnīcas, nav ko tērēt valsts naudu! Piedzimt var mājās vai pirtiņā, kā to darīja senči, bet nomirt var arī bez ārstu traucēšnas - mājās! ========================= Man vakar tieši to pašu viens indivīds mēģināja iestāstīt ka jāprasot vecvecākiem kā pēc kara bez visādām ekstrām vairojušies kā truši:) Ja nopietni tad mēs jau esam zem Eiropas vidējā rādītāja(650) un nav pamata teikt ka gultasvietu skaits mums ir nepamatoti augsts.Uz nākamo budžeta sastādīšanu vēl nogriezīs 100 bez PB rekomendācijām........................to viņi var!
kritiskais
k
Autore laikam maz ko saprot no veselības nozares, bet kopumā jau doma skaidra. Ir Ok.
gucis
g
Apsveicu! Esam visveselīgākā nācija uz zemes. Likvidējam slimnīcas, nav ko tērēt valsts naudu! Piedzimt var mājās vai pirtiņā, kā to darīja senči, bet nomirt var arī bez ārstu traucēšnas - mājās!
optimists
o
Tak pilna Saeima jau!
burciņa
b
o forši, psihos laidīs mājās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas