Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Iedzīvotāji: Informācija par parakstīšanās būtību ir sarežģīta un grūti uztverama

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Raitis
R
Ja cilvēks ir pelnījis , tad lai saņem lielākus pabalstus i bez visiem griestiem. Apbrīnojams cilvēku kūtrums, pat par valodu nevar parakstīties.
Anna
A
Piekrītu Teodorai un Jukumam. Visa sakne - netaisnīgi lielas algas, kuras paši sev noteic lielo summu saņēmēji. Tāpēc pabalstu griesti vajadzīgi. Krīzes laikos treknajiem arī vajag kādu gramu nomest!
Jukums
J
Pabasltiem griesti bija jāuzliek jau sen. Var diskutēt par šo griestu augstumu, bet pasākums ir loģisks un taisnīgs pēc būtības.
J
Vai tu esi dzirdējis tādu parunu - tīram viss tīrs. Nelien ēnu ekonomikā, tad tās nebūs.
J
Nerunā par visiem. Un nerunā nodokļu maksātāju vārdā. Saki skaidri un gaiši, ka tu pārstāvi tos, kuri izrāda (citēju tevi) "negodīgu attieksmi pret valsti".
Teodora
T
Komunismu jau es nemaz negribētu, bet sākot ar 2008.g. : Ne jau vienam vien cilvēkam iznāca palikt vispār bez darba, ne jau vienam vien cilvēkam - ja darbavieta bija saglabāta - atalgojums tika samazināts par 50% ... taupības, krīzes un konsolidācijas vārdā... ;-) Nē, Tev jau drīkst būt savs viedoklis ( tāpat kā man tāds drīkst būt), jo pie mums ir demokrātija (nevis komunisms!)
nemurgo
n
Un ko tu piešujies tiem tā saucamajiem "Bagātniekiem"? Nevajag murgot tos komunisma murgus. Tad neviens nepiešūsies.
Teodora
T
Kamdēļ tā satraucies? Un man piešujies? :-D
nenovīdība
n
Vai tu kādreiz esi padomājis, kāpēc esi trūcīgs? Vai tu kādreiz esi parēķinājis, cik tāds 90 tūkstošu pabalsta pretendents ir samaksājis nodokļos?
Klibs aita
K
Teodora, nesimulējiet kurlumu: no cik latiem algā sākas bagātnieki?
Teodora
T
Tā kā Tu saki, tā notiek varbūt kaut kur citur, bet ne Latvijā...
:))
:
Nudien, trūcīgie, kāpēc neskrejat parakstīties, lai ņem nost griestus milzīgajiem pabalstiem?! Kāpēc man jāsamierinās ar 50 000, ja man gribas 90 000 ? :D
skar visus
s
Negodīga valsts attieksme pret nodokļu maksātājiem neizbēgami izraisa negodīgu attieksmi no otras puses - nodokļu maksātāji pret valsti.
elementāra izpratne
e
Ne jau visiem ir lemts saprast'. Arī vienkāršas lietas ne. Un, ja kāds līdz šim nezināja, ka pastāv tādi fenomeni, kā ēnu ekonomika, aplokšņu algas un nelegālā nodarbinātība, tad viņš nezinās vai izliksies nezinām arī turpmāk. Žēl vienīgi, ka šādi "nezinātāji" piedalās diskusijās, kurās viņiem nav pat elementāras izpratnes un nekādu priekšzināšanu. Jo tādā veidā lietas nekļūst skaidrākas, bet neskaidrākas.
sistēmas krahs
s
Cilvēce balstās uz tiem, kas rada. Mūsdienās tas parasti saistās ar izglītību, tai nepieciešamajiem (laika, finanšu un citiem) resursiem. Parasti šiem cilvēkiem pēc tam ir lielākas algas. Lielākas algas parasti ir arī tiem cilvēkiem, kuri vairāk strādā. Latvijā tiem cilvēkiem, kuriem ir lielākas algas, ir jāmaksā lielāki nodokļi. Un vajadzētu būt arī tā, ka šiem cilvēkiem noteiktos gadījumos ir tiesības saņemt maksātajiem nodokļiem atbilstošus pabalstus. Parasti sabiedrībā ir arī cilvēki, kuri uzskata, ka tie cilvēki, kuri saņem lielākas algas (vai nu tāpēc, ka ir radošāki, izglītotāki, vai strādā vairāk, vai kombinējas iepriekšminētie fenomeni kopā), ir nelieši un bagātnieki. Reizēm, balstoties uz līdzīgu filozofiju, tiek pieņemti lēmumi šos bagātos "pačakarēt". Parasti šādām akcijām ātrāk vai vēlāk seko sistēmas vājināšanās vai sabrukums, jo tiem, kuri ir spējīgi būt radošāki, izglītotāki, vai strādāt vairāk, vairs nav vairs ieinteresētības būt radošākiem, izglītotākiem, vai strādā vairāk. Un, kad tie, kuri ir spējīgi būt radošāki, izglītotāki, vai strādāt vairāk, vairs negrib būt radošāki, izglītotāki, vai strādā vairāk, sistēma kļūst konkurētnespējīga un zūd darba vietas arī tiem, kurus te sauc par parastiem cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas