Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

IeM padotības iestādēs ierobežos dienesta transporta izmantošanu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošo iestāžu vadītājiem uzdevusi veikt nepieciešamos pasākumus, lai pilnveidotu dienesta transportlīdzekļu izmantošanas kārtību un kontroli, novērstu nepamatotu dienesta transportlīdzekļu izmantošanu un optimizētu transportlīdzekļu nobraukumu un ekonomētu finanšu līdzekļus, informē IeM pārstāve Sintija Virse.

Ministres rosināto pasākumu mērķis ir iespējami vairāk automašīnu novirzīt tiem dienestu darbiniekiem reģionos, kas veic ikdienas pienākumus uz vietas un tieši nodrošina sabiedrības kārtību un drošību.«Mēs jau vienreiz pārskatījām un ierobežojām dienesta automašīnu izmantošanas kārtību. Tomēr vēl arvien redzu, ka ne visiem tiem darbiniekiem, kam šobrīd ir piešķirtas dienesta automašīnas, tās ir nepieciešamas viņu darba pienākumu pilnvērtīgai veikšanai un tās tiek izmantotas tikai, lai nokļūtu no mājām uz darbu un otrādi,» saka L.Mūrniece. Viņa norāda, ka varētu pārskatīt dienesta automašīnu izmantošanu Valsts policijas centrālajā aparātā, «jo neuzskatu, ka Finanšu vadības biroja vadītājam ir visu laiku nepieciešama automašīna, nepieciešamības gadījumā viņš var izmantot dežurējošo automašīnu». Iestāžu vadītājiem ir uzdots pārskatīt iekšējos normatīvos aktus, kas nosaka dienesta transportlīdzekļu izmantošanas kārtību, lai noteiktu papildu kritērijus, pēc kuriem nosaka transportlīdzekļu skaitu iestāžu struktūrvienībās un to izmantošanas lietderīgumu.Tāpat ministre ir uzdevusi samazināt dienesta transportlīdzekļu izmantošanu iestāžu atbalsta struktūrvienībās, piemēram, lietvedības, finanšu, personālsastāva dienesti u.tml. Līdz minimumam arī jāsamazina dienesta transportlīdzekļu nodošana amatpersonām individuālai lietošanai, it sevišķi iestāžu centrālajos aparātos un struktūrvienību vadītāju un to vietnieku līmenī.Iestāžu vadītājiem jāparedz papildu kontroles pasākumi, lai nepieļautu nepamatotu dienesta transportlīdzekļu izmantošanu ārpus darba laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šonedēļ biežāk uzspīdēs saule un līs visā Latvijā

Šonedēļ Latvijā biežāk uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz plus 26 grādiem, tomēr nokrišņi būs novērojami plašākā valsts daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas