Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Igaunijas bruņoto spēku komandieris: Latvijas un Lietuvas pieredze pārejā uz profesionālu armiju ir bēdīga

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tom
T
Atceros, kad Tallinā bija nemieri, tad igauņi lūdzās mums, lai iedod ūdensmetēju :D. Kur tad bija viņu superamfībijas? Otrāmkārtām - man neviens nekad nepārliecinās, ka Latvijai obligātais dienests būs piemērotāks par profesionālo + zemessardzi. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tad, kad bija obligātais dienests, 90% tika nosūtīti uz sardzes rotu (t.i. sargāja cietumus). Kāds no tā labums? Tie pārējie 10% bija profesionāli t.i. virsdienestā. Mobilizēta un disciplinēta Latvijas apstākļos var būt tikai profesionāla armija. Klāt pieskaitam zemessardzi. PS. Es vēl būtu par to, lai katrs Latvijas students iziet mācības studentu rotā (brīvprātīgi). Liela daļā tā arī dara, starp citu. Tas būtu 100% lietderīgāk par jebkura veida obligāto dienestu.
vetis
v
Man pašam obligātais militārais dienests izčakarēja darbu.... .................................................. ............................................................ .................................................. Armija vainīga Ha,ha,ha. Talanti ir zelts.Zelts pat dubļos ir zelts. Stiklam pat sūds atstāj švīkas.....
vetis
v
Viens izteikts karjerists (Zeibots), cits diezgan gudrs ..................................................... ............................................................ ....................................................... Jūs u intuīcija ,informētība un patriotisms ir nepārspejams un apskaužams lielums. Vairāk tādus cilvēkus Latvijai.
vetis
v
Tom,cik tev krievi samaksāja? Katram normālam vīrietim ir jāiziet aizsardzības kurss un jāzvēr uzticība savai tautai. Zemessargs ir brīvprātības princips. Apsveicams ,cienījams un ļoti godājams bet brīvprātīgs. Tad, kad sāksies lieli plūdi ,tautas staigāšana,plašas sērgas,ugunsgrēki. Daļa tautas izdzīvos un iekārtosies atbrīvotajā dzīves telpā pateicoties tikai mobilizētai ,disciplinētai armijai.
vetis
v
Ja Latvija grib pastāvēt,tai jādomā par savas zemes un cilvēku aizstāvēšanu. Skatījos Igaunijas armijas parādi un gaudoju. Mazai Igaunijai atradās līdzekļi bruņu mašīnām-amfībijām, mums nē! Bruņvašīnas -amfībijas ražo te pat blakus Somijā. Transporta izdevumi tuvu 0.Amfībijas ir mobilas vieglām bruņām klātas mašīnas. Tās var nest ļoti bīstamus prettanku un pretraķešu iekārtas. Var vest ievainotus karavīrus. Glābt civiliedzīvotājus plūdos,ugunsgrākos. Norobežot aizsargājamos objetus no anarhistu pūļiem. Atvēsināt galvas "antifašistiem". Latvijai nav ietekmīgi aizsargrīki, jo jāuztur Baltijas kara apgabala lieluma ierēdņu armija.Jaukta tipa armija ir vienīgais brīvas Latvijas pastāvēšanas garants.Pret jaukta tipa armiju ir un var būt tikai Latvijas ienaidnieki un nodevēji! Un admirālis,kuru vārdā nenosaukšu.
Politpesimists
P
Par BS komandiera nozīmi un lomu. Mums šajā ziņā nelaimējās - nebija labu kadru no paša sākuma. Varēja būt par normālu komandieri Turlais, bet politiķi un politiskā situācija viņa darbību dezorganizēja un tad viņš, censdamies pielāgoties sistēmai, pavisam pazaudēja orientierus un objektivitāti. Tomēr viņš prata pielāgoties politiskajai sistēmai. Savās interesēs. Vismaz personīgais labums, ja ne valstij. Pēc Turlā vispār NBS iestājās pilnīgs marazms. Viens izteikts karjerists (Zeibots), cits diezgan gudrs, bet pilnīgi nekompetents militārajos jautājumos(Graube), pie tam nelabojami, pat gudrais un izglītotais Maklakovs nebija piemērots šim amatam. Jo, kā teikts vācu sentencē: "Ko nezina Gansiņš, to nezinās Ganss". Igauņiem laimējās ar komandieri. Lai gan arī viņi izgāja kļūdu un zaudējumu ceļu. Antss Lāneotss bija padomju tanku divīzijas štāba priekšnieks, gudrs, apbrīnojami vienkāršs savā dzīvē un kontaktos ar cilvēkiem, visaugstākās raudzes militārais speciālists, viņu interesē tikai tas, kas ir vajadzīgs savi valstij, tautai un karavīram. Tomēr arī Igaunijā bija sava "Tēvzeme un brīvība". Lāneotss tika padzīts uz daudziem gadiem, likās pavisam. Tomēr igauņi, atšķirībā no mums, no kļūdām mācās. Viņi neuzskata, ka "nav neaizvietojamu cilvēku, kuru nozīmēs, tas arī strādās". Lāneotam atvainojās, atjaunoja dienestā un tagad pieškirta augstākā dienesta pakāpe. Viņš bauda patiesu cieņu NATO aprindās. Pat palīdz saprast mūsu kļūdas. Tam gan tagad jau nav prakstiskas nozīmes. Lēmuma pieņēmēji AM un NBS par obligātā militārā dienesta pārtraukšanu nesarkst. Padomju okupācijas dažās desmitgadēs latvieši vairs par saviem nedarbiem nesarkst.
soms
s
Vienīgi krievi mazāk, bet arī šajā rādītājā leiši ir priekšā Dienvidsomijai, kas sevi sauc par Igauniju.
soms
s
Dienvidsomija atkal taisa PR un Latvijā atkal kāds tam noticējis. Vienīgais, kas Dienvidsomijā ir labāks, kā Lietuvā un Latvijā ir PR. Ārzemnieki tam tic, liela daļa dienvidsomu arī ir noticējuši savam PR, Latvijā arī daudzi, bet Lietuvā neviens. Pat cipari rāda, ka labāks tur nav nekas.
igaunim sakāpis
i
Sasmējos, igauņiem labākā armija Baltijā. Kas vēl viņiem drīz būs labāks? Kā viņš to labumu tai savai armijai ir izmērījis? Laikam par leišu armiju nabaga igaunis neko nav dzirdējis.
Janka
J
Piekrìtu par visiem 1000 %!!!
k.u.d.
k
Kādu tev dzīves jēgu? Un kur tad ir visi tie jēdzīgie, kad vajag noorganizēt akcijas un aiziet pie valdības namiem? Gadījumā tie paši utainie alus dzērājiņi nebija vienīgie, kas uzdrošinājās ķieģeļus palaist uz Saeimas logu? Bet pārējie, kas ir gājuši armijā?
k.u.d.
k
Man pašam obligātais militārais dienests izčakarēja darbu, jo biju jau sācis strādāt, mācījos augstskolā pa vakariem un pēc tam dabūju iet no darba projām un mācīties uz pilnu slodzi. Bet viniem vēl tagad ir tā, ka ir igauņi, kas aizbraukuši uz ārzemēm strādāt, saņem normālu piķi, bet ir spiesti braukt atpakaļ uz savu valsti, jo pretējā gadījumā draud cietums.
selga
s
Butu gerai,broli!
sveiki
s
Latvijas - Lietuvas konfederacija. Macisimies bralu tautas musu valodas. Ta mes varam but stipri! Ko sakat?
marinēts mārrutks
m
Vai rekrūtis būs gatavs ar visām slēpēm un uzkabi gāzties iekšā āliņģī,kā to nesen rādīja LTV1.NATO stratēģija taču turas uz tā saucamo kodolatbaidi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas