Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ījabs: Daļa vēlētāju nav īsti pamanījuši, ka pie varas ir "zaļie zemnieki"

Lai gan vēlētāji ar valdības darbu nav īsti apmierināti, tomēr tas neatspoguļojas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingā, kas liecina, ka daļa balsotāju nav pat īsti pamanījuši, ka jau labu laiku pie varas ir "zaļie zemnieki", - šādu viedokli šodien Latvijas Reģionu apvienības (LRA) forumā Reģionu spēks Latvijas izaugsmei pauda politologs Ivars Ījabs.

Politologs vērsa uzmanību, ka pie varas ir partija, kuras reitingos neparādās tas, ka vēlētāji ar valdības darbu nav īsti apmierināti. Sagaidāms, ka šādā situācijā Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) priekšvēlēšanu laikā sagaida "asi pārdzīvojumi", jo viņam tiks uzdoti daudzi jautājumi, tajā skaitā no LRA pārstāvju puses, prognozēja politologs.

Ījabs akcentēja, ka priekšvēlēšanu kampaņā jāņem vērā, ka ir mainījusies mediju vide. No LRA viedokļa pozitīvi esot tas, ka nav augsta "antireitinga" - šī neparādīšanās uz "politiskā ekrāna" nozīmē pietiekoši lielu atbalsta potenciālu, kur politiskajam spēkam ir iespējams iegūt piekritējus, skaidroja Ījabs.

Latvijas vēlētājs nav radikāls un nav ekstrēmists, tāpēc Latvijas Reģionu apvienību daudziem liekas kā veselā saprāta alternatīva, norādīja politologs. Viņš arī vērsa uzmanību tam, ka LRA ir daudz atpazīstamu pašvaldību vadītāju, kurus iespējams iesaistīt priekšvēlēšanu kampaņā.

Kā ziņots, LRA šodien forumā Reģionu spēks Latvijas izaugsmei nosauks Ministru prezidenta amata kandidātu Saeimas vēlēšanām. Iepriekš neoficiāli tika pausts, ka vislielākās izredzes tikt nosauktam par LRA premjera amata kandidātu Saeimas vēlēšanām ir LRA valdes loceklim, vēl nesen Vienotības priekšsēdētāja amata kandidātam, Saeimas deputātam Edvardam Smiltēnam.

Top komentāri

K
teica cienījamais režisors- Latvijas problēma ir ZZS elektorāts....
diemžēl
d
elek†orā†a lielākā daļa vispār neko nepamana!
haralds
h
kādi zaļie zemnieki, "zaļie" konformkomunis†i ar Saldus kompar†ijas sekre†āru, mēslu vedēju un kapu apgānītāju vadībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas