Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

"Izbīda" ideju budžetu iesniegt līdz 1.septembrim; PCTVL pārliecinājis Urbanovičs

Tikai skatot jautājumu trešo reizi, Saeimas opozīcijai izdevies panākt, ka vērtēšanai komisijām tiek nodots priekšlikums vēlēšanu gadā iesniegt valsts budžeta projektu parlamentā līdz 1.septembrim.Šis ierosinājums ceturtdien parlamentā tika skatīts jau trešo reizi. Iepriekš priekšlikumu neatbalstīja PCTVL deputāti, ar kuru balsu palīdzību abos iepriekšējos balsojumos ierosinājumu izdevās noraidīt, tomēr šo ceturtdien viņi savas domas mainījuši.

PCTVL frakcija viedokli mainījusi pēc tam, kad saņēma Saskaņas centra (SC) frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča vēstuli ar lūgumu atbalstīt šo projektu. PCTVL frakcijas vadītājs Jakovs Pliners teica, ka deputāti iepazinušies ar J.Urbanoviča lūgumu un sapratuši, ka šis jautājums nav principāli tik svarīgs, lai šķeltu opozīciju. Tāpēc PCTVL nolēma ierosinājumu atbalstīt.

J.Urbanovičs savukārt teica, ka aizsūtījis vēstules visām frakcijām un izmantojis katru iespēju individuāli runāt ar ietekmīgiem politiķiem, piemēram, trešdien viņš uzrunājis Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Uz jautājumu, kāpēc runājis ar A.Lembergu nevis Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītāju Augustu Brigmani, viņš atbildēja: "Ieraudzīju Lembergu gaitenī un nevarēju palaist garām šo iespēju uzrunāt viņu."

Partijas Jaunais laiks (JL) pārstāvis Dzintars Zaķis pauda viedokli, ka pat tad, ja Saeima pieņems iesniegtos likuma grozījumus, spēkā stāšanās termiņš tiem jānosaka tikai no nākamā gada, tādējādi tas attiektos tikai uz nākamo Saeimu. Viņš personīgi joprojām uzskata, ka likumā būtu jāsaglabā pašreize spēkā esošā kārtība.

Kā liecina Saeimas balsojums, tāpat kā iepriekšējās sēdēs, par grozījumu nodošanu komisijām balsoja Tautas partijas (TP), SC, LPP/LC deputāti, tādējādi kopā ar PCTVL to atbalstīja 48 deputāti. Savukārt pret bija JL, Pilsoniskās savienības (PS), TB/LNNK, pie frakcijām nepiederošie deputāti, kā arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Guntis Jānis Eniņš. Kopumā pret balsoja 34 deputāti.

Pārējie ZZS pārstāvji, līdzīgi kā iepriekšējās nedēļās, balsojumā atturējās, tomēr šoreiz Dagnija Staķe un Andis Kāposts nebalsoja.

Grozījumus likumā iesniedza Vineta Muižniece (TP), Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), Valērijs Agešins (SC), Juris Dalbiņš (TP), Ērika Zommere (TP).

JL pārstāvis Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs Guntis Bērziņš, jau trešo reizi uzstājoties parlamentā pret grozījumu virzīšanu, pauda viedokli, ka tie nav loģiski. Viņaprāt, budžeta projekts tiks sagatavots, bet tas netiks ņemts vērā, tādējādi gan Finanšu ministrija, gan daudzas citas būs veikušas veltīgu darbu. Pēc viņa domām, pirms vēlēšanām katras partija pauž nostāju attiecībā uz budžetu un vēlētāji var attiecīgi izvēlēties. Viņš norādīja, ka, atbalstot šo priekšlikumu, tiks tērēts ļoti daudz līdzekļu, un tas būs veltīgi.

Savukārt Vents Armands Krauklis (TP) debatēs pauda viedokli, ka nākamajai Saeimai, kas pieņems budžetu, būs jāveic tikai nelielas kosmētiskas izmaiņas. Priekšlikums, viņaprāt, jāatbalsta, lai uzņēmēji un iedzīvotāji saprastu, kas viņus sagaida.

(pievienota 3.-5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas