Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Izglītības ministre Seile: Latvija ir nogurusi no reformām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VVZ
V
Latvija ir nogurusi no nejēdzīgas valdīšanas. Un cēlonis visam ir politisko partiju sistēma, kas dod iespēju katram savtīgajam vai vienkārši grūtgalvītim iesēsties augstos un ļoti augstos beņķos.
Ieteikums jaunajai ministrei
I
Atceroties Straujumas kāju dipināšanu Doma laukumā , kad viņa pieprasīja IZM MĒNEŠA lakaiā sakārtot skolotāju algu sistēmu? Kāds tagad mums mēbnesis? Izm uzspļaut gan uz Strauumu, gan uz visku sabiedrību kopumā. Pirmais darbs - izmest Papulii un iztīrīt IZM. Ja Seile to sapratīs, tad darbs sāksies.
mamma
m
Ieteikums skolotājiem vispirms sākt izvērtēt savu darbu un tad runāt par algas pielikumu! Izglītības sistēma ir sapēlējusi, pedagogi vēl dzīvo ar padomijas filozofiju, tikai algas grib kā Eiropā. Seilei jāatver ministrijas logi, lai izplūst sasmakušais gaiss, citādi nekas nemainīsies!
  • 3
  • 2
Valdis
V
es savukārt no neizgulēšanās
ārds
ā
kungiem nav vajadzīgi izglītoti kalpi.
Harijs S.
H
Bravo , Seiles kundze! Prātīgs vārds!
pieriebies
p
da ko viņa var - tur apakšā vesele sistēma ar nogurušiem izglītības darbiniekiem, kuri grib mieru un atpūtu, vien pa kādam ārprātīgam karjeristam, kurš dzenas pēc amatiem un lielāka atalgojuma, un varas. Šī sistēma ir sapuvusi. Skolēni grib vienīgi augstas atzīmes (vērtējumus - kā saka mūsdienās), neko nedarot, bet skolotāji un vadība īsti nepretojas - galvenais, lai darbs būtu, un lai skola būtu. visi strādā uz labiem rezultātiem centralizētājos eksāmenos (skolu reitings, ka viņu jobcīt dritvaiaiz kājas), ZPD raksta pārsvarā paši skolotāji, vadības piespiesti. īsts teāteris. spēlējam spēles. tālākizglītība, kā to nosaka noteikumi, tīrākā butaforija. kursos neko noderīgu, jaunu nedod, tikai spēlējas. skolotājam galvenais ir dabūt papīrīti ar stundām. Apliecinājumi par dalību falšās fakenmakensūden meistarklasēs un semināros tiek dalīti pa labi un kreisi. bērnu tiesības neminēsim vispār. skolotājs ir pataisīts par apkalpojošo personālu, kuram var dirst un pirst virsū vecāki ar pamatizglītibu, bet vadība "investorus" aizstāv par viņu "pienesumu" skolas tarifikācijā - lai tikai darbs būtu. var rakstīt daudz un ilgi par visām tām nejēdzībām un cūcībām, kas droši vien ir ne tikai izglītības sistēmā, bet arī citās sfērās, bet jēga kāda? visiem apnikušas reformas, nebeidzamās iebiedēšanas par skolu apvienošanu, algu reformu utt. NOGURUŠI. šī sistēma ir nevis jāreformē, bet jānolej podā un visu jāsāk no jauna. akurāt kā ar stāstu par Mozu tuksnesī, kurš tur staigāja 40 gadus. vergi neko nevar. jācer uz viņu bērniem.
tieši tā
t
Perfekti uzrakstīts.Meli un divkosība, bardaks - tā ir Latvijas izglītības sistēma.
  • 3
  • 0
IM
I
Ja palasa deklarācijas daļu par izglītību, tad lielākā daļa punktu gan tur ir ķīļa laika aizsākumu turpinājums mierīgākos formulējumos. Pēc tā agresīvā ķīļa Seile varēs ar nomierinošiem tekstiem vienkārši darīt to pašu. Izskatīsies labi. paskatās ministriju - lielākoties cilvēki vadošos amatos no ķīļa laikiem.
sen
s
atpakaļ Tatjana Koķe arī reiz teica - nebūs nekādu reformu.http://www.diena.lv/sabiedriba/persona-jaunu-reformu-nebus-31318 un pēc tam bladāc ieviesa nauda seko, nogrieza pedagogiem algas un slēdza lielā skaitā skolas. Es būtu uzmanīga, ka šādi iemidzinoši saka. Iespējamās misijas vadītāja nevar būt par sistemas palikšanu kā ir.
absurds
a
Reformas ir jāveic, nav divu domu, tās kas tika ķīļa laikā uzsāktas, bet diemžēl ar šādu ministri nekas atkal nenotiks....
ak vai!
a
Ja viņai tā liekas, tad tikpat sapelējusi izglītības joma arī paliks!
neitro
n
Reformās neviens augšās nav ieinteresēts, visiem tāpat ir labi. Apakšās neviens ne uz ko vairs necer.
Es
E
Nav nekādu reformu bijis.
Juris T.
J
Cerams, ka izglītības ministre sāks jaunu ēru. Pirmais - sākt lietot svešvārdus pēc to patiesās nozīmes. RE-FORMA ir kaut kādas lietas atgriešana pirmatnējā formā. Tātad, pretēji ministres teiktajam, iespējams, ir vajadzīga reforma un tad , pēc tam, ir jāizvairās ko atkal DE-FORMĒT.
FABRICATI DIEM, PVNC!
F
Jā jā, un re-volūcija ir at-griešanās pie vecā sākumpunkta, vai ne? 3.14DC!
  • 0
  • 0
Inga Vanags
I
Pietiek tik atcereties vajpratigos, bezatbildigos Andri Piebalgu, Robertu Kili....
Kārlis
K
Paskatieties uzmanīgāk spogulī!
  • 7
  • 3
Gerda Rusina
G
Pilniba var piekrist Seile par to, ka Latvija, pedejos 24. gadus ministru amatos ir, lielaka dala, ir bijusi idioti, zagli, aprobezoti, neizglitoti, nspejigi kretini un iespejams psihiski slimi cilveki, kuri, tiekot pie siles, lai sevi attaisnotu ka strada, veic kaut kadas idiotiskas, nepienemamas, neizprotamas, Latvijas iedzivotajiem nesaprotamas, vajpratigas reformas. Ka piemeru var atcereties Andri Piebalgu, kurs, kaut kadas kludas del nokluva Izglitibas ministra amata, un paris gadu laika sis sajaja, sakroploja visu Latvijas valsts izglitibas sistemu un aizmuka un sads smerdelis ienema Eiropa komisara amatu. Seilei ir japienem noteikti un merktiecigi lemumi un pirmam ir jabut tadam, ka no si gada 1. septembra visas Latvijas valsts, pasvaldibu skolas, macibu iestades un , bernudarzos bernu izglitiba ir janodrosina 100% Latvijas valsts valoda- latvieus valoda, jo latviesu valoda ir viens no butiskakajiem integracijas pamat noteikumiem Latvijas saskeltaja un daudznacionalajai sabiedribai un latviesu valoda ir Latvijas valsts pastavesanas pamatu pamats uz ka vel turas Latvijas valsts, kuru 24. gadus Latvijas idiottiskie prezidenti, politki, deputati, ministri, ieredni ir meginajusi sagraut un iznicinat. Ikviena Eiropas valsti ir norma, ja valsti ir noteikta valsts valoda tad ari Izglitibas sistema ir paklauta sai attiecigajai valsts valodai kada konkretaja valsi ir noteikta ka valsts valoda, Lielbritanija ta ir anglu valoda, Vacija ta ir vacu valoda, Griekija ta ir grieku valoda, Spanija ta ir spanu valoda, Niderlande ta ir flamu valoda, Belgija, kura ir 3 valsst valodas izglitibu var iegut flamu, francu un neleila dala Belgijas vacu valodas.....tas nozime ka Latvijas valdibai ir jaievero sis ES pamat princips un tas nozime, ka Latvijas valsts `Izglitibas sistemai ir jabut sakartotai atbilstosi Latvijas valsts valoda, - latviesu valoda. Latvija ir ar likumu janosaka, ka Latvijas skolniekiem, berniem pirma visiem obligata svesvaloda ir japgust anglu valoda un tad visas parejas pec katra izveles francu, krievu, vacu, spanu....
Gunča
G
Vispirms vajag pagaidīt, kad pāriet lēkme, un tad rakstīt!
  • 1
  • 0
iks
i
Būtu labi,cienot valodu rakstīt bez kļūdām,kuru ir pārāk daudz,Otrkārt nav saprotama angļu valodas mīlestība,treškārt-nepiedodamā rupjība.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas