Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izveidota LSDSP, KDS un GKL apvienība SKG

Partiju Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Gods kalpot mūsu Latvijai un Kristīgi Demokrātiskā Savienība vadība parakstījusi šo partiju sadarbības līgumu par kopīgu startu 13. Saeimas vēlēšanās ar nosaukumu Apvienība SKG, vēsta tās pārstāvji.

Partiju priekšsēdētāji Jānis Dinevičs, Andrejs Požarnovs un Mareks Raups norādījuši, ka "Latvijas politiskā situācija vieš arvien lielākas bažas par Latvijas valsts nākotni un tās suverenitāti. Latvijas politikai ir jābūt vērstai uz Latvijas iedzīvotāju interešu aizstāvību un Latvijas kā nacionālas valsts attīstību".

Apvienības mērķis ir attīstīt Latviju kā nacionālu valsti, kurā svarīgākā loma ir iedzīvotājiem un viņu vajadzībām, kur tiek kopta un saglabāta latviskā kultūrvide, sekmēts tradicionālais dzīves veids ar tam piemītošo uzskatu un vērtību sistēmu, un aizstāvētas kristīgās pamatvērtības.

Trešdien arī iezīmētas būtiskākās tēmas, kuras tiks iekļautas apvienības programmā uz Saeimas vēlēšanām. Starp tām minēti priekšlikumi par valsts pārvaldes domāšanas maiņas nepieciešamību, ko varētu risināt rotācijas principam pakļaujot augstākās valsts amatpersonas un iesaistot valsts pārvaldē jaunus un izglītotus speciālistus. Visiem augstākajiem amatiem, tajā skaitā arī Saeimas deputātiem būtu jānosaka tāds pats amata termiņa ierobežojums kā valsts prezidentam - ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Tāpat tika prezentēti piedāvājumi Latvijas ekonomikas starptautiskajai konkurētspējas attīstīšanai un izglītība sistēmas izmaiņām. Visi apvienības dibinātāju pārstāvji bija vienisprātis, ka lai jaunieši un ģimenes nepamestu Latviju, mazāk svarīga ir valsts ieņēmumu dienesta apmierinātība un valsts makroekonomikas rādītāji, bet daudz nozīmīgāka ir darba ņēmēju labklājība un sociālās garantijas.

Politisko partiju apvienība tiek veidota uz partiju savstarpēji tuvo ideoloģisko platformu pamata ilgtermiņa politisko mērķu sasniegšanai. Apvienības SKG augstākā lēmējinstitūcija ir pārstāvju sapulce, kurā, atbilstoši statūtiem iekļauti apvienību veidojošo partiju priekšsēdētāji Jānis Dinevičs, Andrejs Požarnovs un Mareks Raups. Apvienības valdē darbosies Armands Agrums, Aivars Grigulis, Margarita Krauča, Mārcis Pūķis, Jānis Sokolovs un Aivars Timofejevs.

Partiju apvienību veidojošās partijas kopā apvieno vairāk nekā 1500 biedru un šobrīd norit sarunas ar citām politiskām un sabiedriskām organizācijām par iesaistīšanos partiju apvienības darbā.

Top komentāri

Neslāvs
N
Vēl vieni prokrieviskie latviešu balsu nosūcēji. Par Latviju bez saSSkaņas !
...
.
Bišķi piemirsu, atgādiniet man, kura partija Rīgā uzblieza Maskavas namu.
neticīgais
n
Latvijas Republikā baznīca ir šķirta no valsts, tātad baznīcas dogmas nav nekādas ''pamatvērtības''.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas