Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jaunie zinātnieki nemierā ar iespējām "vecajos" institūtos, nodibina savu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
biedram no Tambovas
b
Lai LZP finansējumu saņemtu, kā minimums, jāuzraksta un jāiesniedz projekts... A.Putniņa ir vienīgā, kuru tas līdz šim ir interesējis. :))
ululiņš
u
Atcerējos kādu jaunībā lasītu brāļu Strugacku fantastiku. Tur bija izteikta doma, ka, ja zinātniekam ausīs sāk augt spalvas, ir laiks pamest zinātnisko darbu un doties pelnītā atpūtā. Tad izrādījās, ka tur veseliem institūtiem ausis ar spalvām pieaugušas...
bimbam
b
Te nu ir ari recepte izejai no krizes! Pasiem vajaga rosities un nevis gaidit, kad valsts kautko dos par velti! Protams, valstij stingri ieteiktu sadus pasakumus maksimali atbalstit. Sis ir ari pareizas veids, ka jadarbojas, atskiriba no Buldozera un Ko murgiem par uznemejiem Saeima utt! Veletaji, neesiet mulki un balsojiet pareizi!
nezinītis
n
Cik struktūru ir zinātnei?
Tambovskijs (precizē)
T
(kas būtībā arī nav slikti).
Kaspars Gasūns
K
Gan laba, gan loti slikta zina. Labi, ka atrada risinajumu. Bet simptomatiski tam, ka ar jauno zinatnieki iesaisti un finansu sadali ir loti lielas problemas. Bet tas ari nav nekads jaunums.
Tambovskijs
T
Apsveicu ar inciatīvu! Tas nav nekāds noslēpums, ka Latvijas "zinātnes naudai", piemēram, sociālajās zinātnēs jaunā paaudze ar Rietumu zinātniskajiem grādiem faktiski nevar tikt klāt (ja nav tieši kontakti ar "vecajiem"). Tur ir virkne post-sovjetisku pseidozinātnieku, kas katru gadu iesniedz LZP projektus ar identiskiem nosaukumiem un rezultātā saņem ievērojamas piemaksas pie savām pensijām. Jaunajai paaudzei atliek tikai meklēt naudu ārpus LV (kas būtībā ir nav slikti).
jupis
j
Un ne tikai viņus, bet daudz plašaķu problēmu - zinātnsikajai pētniecībai domāto līdzekļu "iezīmēto"sadali, kas pastāv Latvijā kopš neatkarības atajaunošanas ar vēlmi saglabāt status quo un padomju laika attiecība starp ZPI un universitātēm!
..
.
cerams, ka pieteiktajiem pētījumiem būs arī rezultāti! Lai veicas!
Zinātnes penšuks
Z
Sen jau vajadzēja ņemt iniciatīvu savās rokās. Apsveicu. Tā turpināt.
drakons
d
Šis raksts uzreiz atgādināja Kūli un Kūli no Latvijas filozofu aprindām.
Tā vajag!
T
Jaunie zinātnieki, uz priekšu! Ir nožēlojami, kā zinātnei domāto naudu izsaimnieko vecie "pētnieki", bez rezultātiem, bez kontroles. Turpmāk vai nu tiešām rezultatīvi pētījumi, vai arī tērēt šos līdzekļus lietderīgi citur!
autobahn
a
Apsveicami!!!
verotajs
v
Malaci, tos vecos padomju laiku ukrus vajag likt pie vietas un nemt varu savas rokas, lai sasniegtu to, pēc ka tiecaties. Lai Jums veicas!!!
klusais
k
Vai tas nav savā ziņā kārtējais pierādījums, ka " vecajos" institūtos ķebļos sasēduši stipri inerti vadītāji? Nezin kapēc , bet paralēli aizdomājos par trobeli VFF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas