Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Jaunieši pie Ārlietu ministrijas vāc parakstus pret Nigērijas deltas piesārņošanu

Akcijas "Shell! Satīri Nigērijas deltu!" laikā šodien pie Ārlietu ministrijas daži jaunieši ar iedzīvotāju parakstu vākšanu iestājās pret Nigērijas deltas piesārņošanu.

Kā aģentūrai LETA stāstīja cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" draugu grupas Latvijā pārstāvis Kaspars Zālītis, akcijas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību korporācijas "Shell" radītajam piesārņojumam un veiktajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Nigērijas deltā.

Akcijas laikā garāmgājējiem tiek izklāstīts naftas ieguves uzņēmumu radītais kaitējums videi, kas liedz Nigērijas iedzīvotājiem elpot gan tīru gaisu, gan lietot tīru ūdeni, piedāvājot parakstīt lūgumu izbeigt Nigērijas deltas piesārņošanu, novēroja aģentūra LETA.

Dokumentus ar iegūtajiem parakstiem akcijas rīkotāji plāno nosūtīt uz "Shell" biroju Amsterdamā.

Zālītis vēstīja, ka saskaņā ar "Amnesty International" datiem 75% iedzīvotāju Nigērijas deltā nav pieejams dzeramais ūdens un cilvēki cieš no naftas kompāniju radītā piesārņojuma.

Šīs dienas akcija pretī Ārlietu ministrijai norisinās "Amnesty International" kampaņas "Pieprasi cieņu!" Starptautiskās jauniešu nedēļas laikā, kurā piedalās vairāk nekā 30 valstis un vairāki tūkstoši jauniešu visā pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas