Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Jaunzeme-Grende cer pāris nedēļās atrast biroja vadītāju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
uh
u
tas ir traģiski, ka ,, mākslinieki" neko nesaprot no biznesa- tāpēc arī dzīvo uz valsts rēķina, paši neko nespēdami pārdot. kultūra ir ekonomikas motors- vai tas ir tik grūti saprotams- bet muld šeit visi, kas neko nesaprot!
pareizi
p
dālderis ir graša vērts- neko nav panācis- tikai sola un sola un pa laikam kādu uzmet. Tādam ticēt nav vērts!
Palieciet sveiki, netalanti!
P
Ko nu darīs? Kultūras naudiņa netiks tikai tai slimajai mākslas elitei, kuri sapņos nosapņojuši, ka ir lieli mākslinieki.
latviete
l
Cienu Dripi kā arhitektu, bet viņš arī ir situācijas ķīlnieks, ko var izdarīt ar to nenormāli neglīto dzelzsbetona monstru- "gaismas pīli'? Kam tā vajadzīga? Ne jau latviešu tautai un ne jau nu te dzīvojošajiem cittautiešiem.
Jens Z
J
Tieši tā. Šis upuris uz alkatības altāra vajadzīgs vajadzīgs t.s. "Latvijas biediem" - mafijai, kas investē partijās. Ticiet man, investīcijas vienā deputātā atmaksājas ātri un labi, parazītisms rentējas labāk nekā jebkuŗa ražīga nozare. Vai atceraties padomju laikā publicētu grāmatu par 'Amerikas biediem' (onkuļi ar melnām brillēm uz vāka man toreiz kā skolniekam ļoti imponēja, tāpēc ar aizrautību lasīju par viņu tumšajiem darījumiem, nevarēju tikai iedomāties, ka Latvija gribēs sacensties ar mežonīgā kapitālisma citadeli rijībā un nežēlībā.)
  • 0
  • 0
skepse
s
sliktam dejotājam arī p@uti traucē...
fakts
f
Gremdei taisnība, pietiek ēlertei miglu pūst tautai acīs.
Analīze
A
Grende, būdama '''sociālā partnere'' stipri klaigāja, ka kultūrai krīzes laikā finansējumam jādod apaļa nulle , jo tā esot pārāk mazsvarīga nozare. Toreiz nomazināja arī. Un ko tagad? Atlaiž padomniekus, jo tie nespēj piesaistīt finansējumu (lasi ''savākt aiz manis sū... čupu''). Viņai tiešām nepieciešams psihologs...
Bitenieks
B
Ministri atbalstu. un kāpēc ne? Sakarīga, turkāt mana tautiete.
murmulis
m
Žaneta Akantjeva, bijusī komsomoliete no Ļeņina rajona, un Tu Sidorovs no Kirova?
  • 0
  • 0
Jens Z
J
viņai esot palicis tikai viens padomnieks - Jānis Dripe, kas konsultē par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību. koment'ari lieki - vien'igais un galvenais kult'uras ministrijas uzdevums - celtniec'ibai paredz'eto l'idzek'lu apguve - tiek bez apst'ajas 'istenots, un turkl'at bez lieka trokšņa
The Foland`s Story. Continuation
T
"...Pirmdiena pienāca ar nebeidzamiem jaunumiem. Galvenajā kultūras preču bodē visi sapņu arhivāri un ideju dokumentētāji nervozi drudžainā steigā pārcilāja savas papīru ķīpas - no slimošanas bija atgriezusies bodniece Zanetta.Viņa steigā izsūtīja vienu vēstuli sabiedrībai pēc otrās. Visas vēstules caurstrāvoja vēlme uzsvērt savu māksliniecisko spožumu un neaizvietojamību. Atlaistie padomnieki tika vēstulēs lamāti no panckām ārā. Tika pastiprinātos decibelos atkārtoti solīts sakārtot, pārkārtot un galīgi izputināt Balto teātri, Skribentu Savienību un visus pārējos, kas pagājušās, smagi un uz nāvi gulošās Zanettas izlaistās nedēļas laikā nebija pratušies ierasties un attiecīgajās pozās apgāzt Kultūras bodnieci viņas platajā un ērtajā gultā! Visa Galvenā Kulturas bode trīceja bailēs - jau no paša rīta Zanetta bija ķērusies klāt pie apkopēju un uzkopēju atlaišanām - par nepietiekamu lojalitātes trūkumu uz nāvi slimās ministres prombūtnes laikā! Visa pilsēta pamira gaidās - kas būs, kurš un kad atkal kritīs?! Tikmēr Baltajā teātrī VIŅŠ slepeni tikās ar Skribentu Savienības prezidiju un citām kultūrai pievienotām nozīmīgām vērtībām dzīvu cilvēku izskatā. Brieda nepatīkama spriedze un tikai paši zinošākie pagājušās piektdienas melnā maga Folanda super-puper-mega šovu apmeklējušie smīnēja - bodnieces Zanettas nervozā raustīšanās tikai arvien muļķīgākā situācijā nostādīja pašu galveno pilsētas rātes Lācīti, pilsētas Vecāko Brālīti Svētā Gara tornī (viņa jaunā kundze pat atteicās tikties ar savu kungu ārpus darba laika), arvien pikantākus komentārus pauda polito-, gineko- un stomatologi visos saietos. Spriedze pieauga..."
Amfora
A
Tieši tā, Apgāzta un viss dižais saturs izlijis.
Pareizais virziens !
P
Ir tādi ļaudis,kuri vienkāršu,profesionālu darbu neciena un neprot,bet nodarbojas ar VIRSVĒRTĪBAS radīšanu (kā paši izsakās un domā ).Viņi nerada harmonisku,saprotamu un iedvesmojošu darbu,bet dekadentiskas provokācijas.Šie tad arī ir tie lielākie kliedzēji par viņu nevērtēšanu un nefinansēšanu.Vai neesat autobiogrāfiskos stāstos un filmās vērojuši,kā vēlāk atzīts un slavens rakstnieks,dzejnieks,gleznotājs cīnās ar badu un kreditoriem,kamēr kāda izdevniecība no viņa beidzot nopērk publicēšanas tiesības vai izstāda gleznu kādā galerijā ...... Mūsu Dievzemītē ir tāda suga,kuru vecāki un vecvecāki 1940 gadā sagrāba varu mākslas nozarēs,kalpojot visus garos Padomju gadus valdošajai partijas kliķei un par to saņemot savu darbu atzīšanu,labu algu un amatus neskaitāmajās "Radošajās savienībās" un to apvienībās. Lai cik neticami,bet visi šie netikumi turpina dzīvot līdz šodienai un pret šo draugu,radu un silei pietuvināto būšanu ir uzsākusi cīņu Kultūras ministre. Tādi ļaudis kā Ēlerte un Dālderis ir viltīgi pašlabuma meklētāji - lai nu paiet maliņā un padarbojas savās profesijās - varbūt tad redzēs,kāda netaisnība un aplamības valda valsts administrācijā. Par Jāni Dripi ir speciāls stāsts. Arhitekts Dripe arhitektūru pameta pirms gadiem 26 .Daudz interesantāk likās "vadīt"kolēģus un nobeigt savu Padomju laika karjeru kā Latvijas (PSR)Radošo savienību apvienības priekšsēdētājam.Politiskā karjera turpinājāsM.Gaiļa valdībā (Kultūras ministrs),LR Vēstnieks Zviedrijas karalistē,tad Apvienotajā Karalistē(pēc I.Daudiša pēkšņās nāves).Vēlāk darbs kā LR Prezidenta Protokola daļas vadītājam.Saņēmis uzteikumu diplomātiskajā karjerā,viņš kļūst par zināmu "savu"ļaužu interešu pārstāvi kā Rīgas pilsētas Arhitekta biroja vadītājs.Dripes darbs šajā amatā ir tik politizēti bezzobains,ka viņu,laimīgā kārtā, no amata atbrīvo Nils Ušakovs. Bet draugu netrūkst -Dripi par padomnieku pieņem Ēlerte. Atstāt viņu ministrijā kā atbildīgo par LNB ir ļoti bīstami - zinot viņa paša izcelsmi,ir pilnīgi nepieļaujami ka viņš uzrauga līdzīgas izcelsmes ļaužu veidoto LNB "Būvapvienību".Arī LNMM projekta uzraudzība nav viņa spēkos - pietiekami aplamības sastrādātas līdzšinējā LNMM konkursa un būvprojekta izstrādes uzraudzības gaitā. Jācer, ka arī J.Dripes dienas amatā ir skaitītas."Poļitruku"laiki ir beigušies. SPĒKU UN VESELĪBU MINISTREI VIŅAS PAREIZAJĀ DARBĀ !
Aaaak tievs
A
Apgaaaaaazta ;))))) haha
Kaija
K
Nu sīkās intrigas virmo pilnā spēkā. Taisni brīnums, cik daudz niecīgu dveselīsu aplipušas ap kultūru un ministriju. Valstī ir milzums problemu, kas nevienu neinterese, bet te vārās ka putras katlā. Izskatās nožēlojami. Ministre kā popzvaigzne tiek piesaukta katrā gadījumā, kur vien kāds dabū muti pavērt vai pirkstiņus pa klavieri pakustināt.
ANETE
A
Žanetšovs turpinās, sērija nr 29.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas