Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JKP vēlas kļūt par lielāko partiju Baltijā

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru skaits gada laikā ir palielinājies no 507 līdz 908, un tā patlaban ir ceturtā lielākā partija Latvijā, taču politiskais spēks vēlas kļūt vēl lielāks, pārspējot visas citas partijas.

Kā izskanēja svētdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notikušajā partijas sapulcē, gada laikā JKP iecerējusi kļūt par lielāko Latvijas partiju, bet triju gadu laikā - par lielāko partiju Baltijā. Biedru skaita ziņā JKP esot gatava konkurēt ar Lietuvas lielākajām partijām, kuru biedru skaits ir 10 000-20 000.

Uzrunājot sapulces dalībniekus, JKP Rīgas domes deputāte Juta Strīķe pauda viedokli, ka šis politiskais spēks ir cilvēku pēdējā cerība - ja tā atbalstītāji tiks pievilti, tad sabiedrībā vairs nebūs ticības politiskajām partijām.

JKP nopietni gatavojas rudenī gaidāmajām 13.Saeimas vēlēšanām. Sapulcē tās premjera amata kandidāts Jānis Bordāns prezentēja izstrādāto valsts pārvaldes reformu, bet ekonomiskās attīstības modeli plānots prezentēt šī gada aprīlī.

JKP ir 17 reģionālās nodaļas, un tās mērķis ir būt pārstāvētai visos novados.

Sapulcē tika uzsvērts, ka JKP ir liels "darītājīpatsvars". "Oligarhiem ir nauda, bet mums - skaidra ideoloģija," sapulcē uzsvēra līdzšinējais JKP valdes loceklis Kiršjānis Feldmanis.

Vairāki sapulces dalībnieki ar gandarījumu uzsvēra, ka visa administratīvā darbība partijā tiek veikta bez atlīdzības. JKP neesot lielu sponsoru, un līdzekļus tās darbībai saziedojot galvenokārt paši partijas biedri.

JKP par savu darbības lozungu izvēlējusies vārdus "Godīgi, drosmīgi, gudri". Ar šo lozungu partija piedalīšoties 13.Saeimas vēlēšanās un cer būt pārstāvēta ne tikai parlamentā, bet arī valdībā.

Sapulcē tiek pārvēlēta partijas valde, uzraudzības komisija un ētikas komisija. Uz ievēlēšanu valdē izvirzīti tādi atpazīstami JKP politiķi kā Jānis Bordāns, Juris Jurašs un Juta Strīķe.

Kā ziņots, JKP svētdien LNB notiekošajā sanāksmē Bordānu izvirzīja kā savu premjera amata kandidātu startam 13.Saeimas vēlēšanās.

Bordāns iecerējis veikt radikālas reformas, ar mērķi izveidot mazu un efektīvu valsts pārvaldi.

Lai sasniegtu šo mērķi, JKP ir iecerējusi no pašreizējām 13 ministrijām gada laikā izveidot astoņas ministrijas, bet vēlāk, iespējams, to skaitu vēl samazināt. Bordāns uzsvēra, ka patlaban ministrijas strādā atbilstoši likumam, bet turpmāk tās darbosies atbilstoši izvirzītajai "misijai".

Ierēdņu skaitu JKP plāno samazināt par 30% un katra ierēdņa darbu vērtēt atbilstoši viņam izvirzītajai "misijai". Bordāns pieļāva, ka, iespējams, atsevišķās iestādēs nāksies atlaist visus ierēdņus un pieņemt darbā citus cilvēkus, kā tas ticis izdarīts, piemēram, Gruzijas Ceļu policijā.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šī gada oktobra pirmajā sestdienā.

Top komentāri

un
u
ko JKP domā darīt ar bēdīgi slaveno OIK !!!???
Bo(r-n)da(n-r)s
B
Bordāns uzsvēra, ka patlaban ministrijas strādā atbilstoši likumam, bet turpmāk tās darbosies atbilstoši izvirzītajai "misijai". ------------------------------- Īsi un kodolīgi par to, kāda tiesiskā un likuma prasībām atbilstošā nākotne gaida mūs visus.
zvirbulēns
z
Ceru, ka JKP nav "Jauno Komunistu partija", sorosīti = komunisti, ceru, ka šī partija revidēs kaudzi likumu, kas ierobežo personu brīvības. Sorosīti, kas biezā slānī ir teju visās partijās, to vien dara, kā cep likumus, kuru aizliedz! Tagad lems, vai aizliegt nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas