Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

JL Saeimā meklē atbalstu Kampara balsojumam, valdības rīcībspēju tas neietekmēšot

Šobrīd _Jaunais laiks _veic pārrunas ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai ceturtdien, parlamentā atkārtoti balsojot par ekonomikas ministru Arti Kamparu, būtu nodrošināts vairākums viņa palikšanai amatā. Vienlaicīgi premjers Valdis Dombrovskis intervijā Latvijas Radio norādīja, ka valdības rīcībspēja no Saeimas balsojuma par ekonomikas ministru nemainīšoties.

"Mēs šobrīd strādājam pie vairākuma nodrošināšanas, bet skaidrs, ka opozīcija pirms vēlēšanām ir sākusi nodarboties ar klaju destrukciju un mēģina destabilizēt politisko situāciju," uzskata premjers. Konkrētus opozīcijas deputātus, kuri varētu balsot par A. Kamparu, viņš atturējās nosaukt. Viņš arī atgādināja, ka aizvadītajā ceturtdienā septiņas balsojumos opozīcijai neizdevās rosināt A. Kampara demisiju.

Viņš atzina, ka ekonomikas pārziņā esošais projekts par Latvijas dalību Expo izstādē un tā publiski izskanējušais konflikts par iespējamo korupciju tā organizēšanā kaitē Latvijas tēlam. "Skaidrs jau ka pašreiz valsts tēlam kaitējums ir nodarīts un šāda veida skandāli rada nepatīkamu ietekmi uz Latvijas paviljonu," teica premjers.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, pozīcijas deputāti cer, ka viens no opozīcijas deputātiem, kurš varētu neatbalstīt Kampara demisiju, ir Tautas partijas (TP) frakcijas deputāts Jānis Klaužs.

Klaužs aģentūrai LETA sacīja, ka lēmumu pieņems ceturtdien, kad būs rūpīgi iepazinies gan ar paša ministra teikto, gan ar debatēm. "Man nekur nav jāsteidzas, es lēmumu pieņemšu ceturtdien uz vietas," sacīja Klaužs.

Klaužs ir ievēlēts Saeimā no TP, taču nav pārreģistrējies TP un nepiedalās arī Saeimas frakcijas darbā. TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinkis aģentūrai LETA sacīja, ka visi frakcijas deputāti balsos par demisijas izteikšanu ministram, taču "par Klaužu es nevaru neko galvot"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas