Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Jūrmalas bērnudārza vadītāja amatu tomēr nepametīs

Jūrmalas bērnudārza Madara vadītāja Marita Šteimane, kas pēc skandāla ar kristīgo paražu piekopšanu šonedēļ iesniedza atlūgumu, ir paņēmusi to atpakaļ un amatu tomēr nepametīs.Pilsētas izpilddirektors Valdis Vītoliņš ir pārrunājis situāciju ar bērnudārza vadītāju un vienojies, ka viņa tomēr atlūgumu ņems atpakaļ un paliks amatā.

Patlaban _Madaras_ vadītāja atrodoties atvaļinājumā.Arī Izglītības nodaļas vadītāja Aīda Paipere uzskata, ka M.Šteimanei ir jālabo kļūdas un jāturpina strādāt. A.Paipere pieļāva, ka bērnudārza vadītāju amatā aicinājuši palikt gan bērnu vecāki, gan pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs. “Jāiet prom cilvēkam nav, ir jāsakārto lietas. Nekļūdās tikai tas, kas nestrādā,” norādīja A.Paipere.Izglītības nodaļas darbinieki noskaidrojuši, ka vainīga bijusi viena no audzinātājām, kas bērniem pirms ēdienreizes mācījusi skaitīt: "Dienišķo maizi dodi mums šodien, āmen."Jūrmalas pašvaldības Izglītības nodaļā pastāstīja, ka bērnudārza vadītāja M.Šteimane bērnudārzā vēlējusies licencēt kristīgas ievirzes programmu, taču tas nav izdevies. Kad licence šādai programmai atteikta, bērnudārzs kristīgās paražas pārtraucis, bet viena audzinātāja to neesot ievērojusi.

Atsaucoties uz A.Paipares teikto, Latvijas Avīze sestdien vēsta, ka bērnam, kura vecākiem bija iebildumi pret kristīgajām tradīcijām audzināšanā, jau atrasta vieta citā pirmsskolas izglītības iestādē.

Tomēr avīze arī norāda, ka neapmierinātie vecāki Jūrmalas domes izglītības nodaļā par kristīgo audzināšanu Madarā sūdzējušies jau pērn oktrobrī. Nākamajā dienā saņemti paskaidrojumi no audzinātājām, kuras solījušas ar bērniem vārdus no tēvareizes vairs pirms pusdienām neskaitīt. Pērn bērnudārzā Adventes laikā arī vairs neesot noticis ikgadējais luterāņu mācītāja vadītais svētbrīdis, taču ģimenei, kura ar Madaras kristīgajām tradīcijām nav bijusi apmierināta, jau vecāku aptauja par mācītāja aicināšanu vai neaicināšanu likusi paust savu neapmierinātību atkārtoti.

Bērnudārza Madara vadītāja M.Šteimane avīzei taisnojusies, ka neesot zinājusi, ka var licencēt kristīgās macības programmu pirmsskolai. No plašākas sarunas viņa atteikusies, pamatojot, ka vēlas pasargāt darbiniekus no kārtējās ažiotāžas, un piebilstot: "Kad to licencēsim, tad arī runāsim."

Avīze norāda, ka Latvijā ir ne vien vairāki kristīgi privātie bērnudārzi, bet arī pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādes, kas iepazīstina audzēkņus ar kristīgām vērtībām. Piemēram, Liepājā dārziņā, kam "kristīgās pirmsskolas izglītības iestādes" nosaukums piešķirts ar Liepājas pašvaldības rīkojumu, jau divgadniekiem reizi nedēļā notiek rotaļu nodarbība ar kristīgās mācības elementiem. Tam ir arī licencēta programma.

Jau ziņots, ka Jūrmalas bērnudārza Madara kāda audzēkņa vecāki pauda sašutumu, ka vispārējās izglītības programmas bērnudārzā tiek mācītas kristīgās tradīcijas. Citiem vecākiem gan iebildumu pret bērnudārzā mācīto nav. Sašutumu par notikušo pauda vecāku apvienība Māmiņu klubs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas