Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kalniņš: ne tikai Eiropa, neviens mūs nesapratīs, ja slēgs Latvijas institūtu

Latvijas institūta (LI) direktors Ojārs Kalniņš uzskata, ka ārvalstīs Latviju ne tikai Eiropa, bet neviens nesapratīs, ja tiks slēgts Latvijas institūts. 

“Šogad bija ļoti maldinoša informācija par to, kas notiek Latvijā. Ārvalstu prese vienkārši neiedziļinājās lietās. Mēs esam to izmainījuši. Mēs agrāk teicām, ka Eiropa mūs nesapratīs, bet, ja vienīgā valsts iestāde, kas komunicē uz āru, tiek slēgta, tad neviens mūs neuzklausīs un nesapratīs,” viņš sacīja televīzijā.

Intervijā LNT pirmdien O.Kalniņš atkārtoti norādīja, ka nākamā gada budžetā plānotā 21 000 latu finasējuma ietvaros, institūts pastāvēt nevarēs. “Izdzīvošanai” institūtam vajadzētu 70 000. Institūts šogad jau “pārdzīvojis” divas optimizācijas – no iepriekš tur strādājošajiem 14 darbiniekiem šobrīd palikuši vien četri.

Uz jautājumu, vai informācijas satavošanu angļu valodā nevarētu pildīt valsts iestāžu preses sekretāri, O.Kalniņš atbildēja: “Mēs esam vienīgie profesionāļi, kas tikai nodarbojas ar informācijas gatavošanu. Preses sekretāri darbojas uz iekšu ar Latvijas auditoriju. Zināt angļu valodu nav tas pats, kā zināt, kā gatavot sakarīgu, pievilcīgu un āķīgu preses ziņojumu Tā ir zināma māksla, ko Latvijas institūts desmit gadu laikā ir diezgan labi attīstījis.”

Viņš teica, ka pasaulē finansisti pastiprināti seko notikumiem Latvijā, vai valsts spēs no krīzes izķepuroties.

”Latvijai uzmanība ir dēļ tā, kas esam bijuši sāpju bērns Eiropā, ja mēs varam iziet no krīzes, mēs būsim veiksmes stāsts. Domāju, ka nākamgad ir moments, kad investori sāks nākt, jo viņi redzēs, ka te ir visas iespējas,” institūta darbības nepieciešamību saglabāt arī nākamgad pamatoja O.Kalniņš.

Jau esam ziņojuši, ka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir satriekta par Ārlietu ministrijas ieceri likvidēt Latvijas institūtu, jo īpaši laikā, kad Latvijas tēls ir tik slikts. "Esmu satriekta par ziņu, ka tiek likvidēts Latvijas institūts šajā laikā, kad Latvijas tēls ir tik slikts, kāds tas nav bijis nekad agrāk, un kad īpaši jāstrādā pie Latvijas reputācijas, cik nu tas šādai institūcijai iespējams," eksprezidentes viedokli aģentūrai BNS pauda viņas pārstāve Daina Lasmane.

Savukārt Saeimas deputāte Vaira Paegle izteikusies, ka krīzes laikā nevienam nevajadzētu būt “svētajai govij”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas