Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kalvītis pašlaik nav gatavs atgriezties politikā

Ekspremjers Aigars Kalvītis šobrīd vēl nav gatavs atgriezties politikā, taču neizslēdz iespēju, ka kāds no viņa bijušajiem kolēģiem gan varētu atgriezties. Tā A.Kalvītis izteicās trešdien LTV raidījumā Labrīt, Latvija.

Jautāts, vai viņš līdzīgi kā Einars Repše nedomā atgriezties politiskajā apritē, A.Kalvītis teica: "Ziniet, es neesmu tādus plānus šobrīd analizējis un nedomāju, ka īsti vēlos to šobrīd darīt, tā ka ar mani šobrīd ir diezgan mierīgi - es neesmu šobrīd gatavs atgriezties politikā, bet es neizslēdzu, ka kāds no maniem bijušajiem kolēģiem, vienalga no kuras partijas tas būtu, varētu atgriezties."

Viņš pauda pārliecību, ka viņa bijušo kolēģu politikā pieredze "ir izmantojama". "Jautājums, protams, ir par to, ka atgriešanās vienmēr ir daudz sarežģītāka - cilvēkiem vienmēr ir kāda "bagāža" līdzi, ar kuru viņiem jārēķinās. Jauniem politiķiem ir daudz vienkāršāk - viņiem nav nekā un viņi vienkārši nāk kā no "tīras lapas"," teica ekspremjers.

Uz jautājumu, vai citu bijušo politiķu iespējamā atgriešanās varētu notikt caur citu partiju rindām vai arī varētu veidoties kāds jauns politiskais spēks, kur šie bijušie politiķi apvienojas, A.Kalvītis norādīja: "Pirmkārt, lai atgrieztos politikā, lai vispār darbotos politikā, ir jābūt ļoti stiprai motivācijai un vēlēšanās uzurpēt savu dzīvi sabiedrības labā. Publisks politiķis lielā mērā dzīvo vairāk sabiedrībai nekā sev. Vai šobrīd tie politiķi, kas šim visam ir izgājuši cauri, šobrīd gatavi dibināt jaunu partiju, tur acīmredzot ir jābūt kādam grūdienam - vai nu jābūt neapmierinātam ar to, kas notiek, vai arī viņiem šķiet, ka varētu lietas darīt labāk nekā pašreizējie politiķi. Ja šādi motivatori parādīsies, es neizslēdzu, ka varētu kāds izveidot jaunu partiju, savākt pieredzējušus cilvēkus un startēt, bet šobrīd man nav tādas informācijas un arī vēlēšanas vēl ir diezgan tālu, lai par to tā runāt. Man bija pārsteigums, ka Repše tik ātri pieteica sevi par atgriešanos politikā. Ja viņam ir šāda vēlēšanās, tad viņš jau līdz vēlēšanām varēs paust savas idejas un darboties, pārliecinot tādā veidā vēlētāju, lai viņam uzticas vairāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas