Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Kampars: deputāts Andris Bērziņš ir slikti informēts

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) ceturtdien rīta pusē atklāja Latvijas – Krievijas biznesa forumu Pleskavā, uzsvērts izplatītajā paziņojumā par tā norisi. Tā laikā A. Kampars aicināja Latvijas un Krievijas uzņēmējus ciešāk sadarboties.

Tieši pasākumus Pleskavā ministrs minēja par iemeslu Saeimas sēdes neapmeklēšanā, kurā izskatīja viņam adresētu opozīcijas pieprasījumu. Par šo prombūtni pārmetumus ministram izteica Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC).

Ekonomikas ministrs uzskata ka A. Bērziņš ir slikti informēts, "jo Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās sēdes un ar to saistītie biznesa pasākumi ir nozīmīga Latvijas un Krievijas divpusējās sadarbības platforma un šiem pasākumiem ir liela nozīme abu valstu ekonomiskās un reģionālās sadarbības veicināšanā".

Ekonomikas ministrs biznesa forumā uzsvēra, ka abu valstu attiecībās  ļoti būtiski ir paplašināt un attīstīt abpusējo ekonomisko sadarbību, no kuras ieguvējas būs abas puses. A.Kampars norādīja, ka abu valstu uzņēmējiem  ir liels sadarbības potenciāls dažādās jomās un aicināja izmantot visas iespējamās sadarbības iespējas.

Biznesa forumā piedalījās ap 40 Latvijas uzņēmumu pārstāvji, kas pārstāvēja transporta, loģistikas, kokapstrādes, celtniecības, celtniecības materiālu ražotāju, IT tehnoloģiju, izglītības, pārtikas, tūrisma un citas nozares. Arī no Krievijas uzņēmumu puses bija liela interese par šo pasākumu – forumā piedalījās vairāk nekā 80 uzņēmumi no dažādām nozarēm.

Pēc biznesa foruma notika Latvijas – Krievijas Lietišķās padomes sēde, kurā piedalījās ekonomikas ministrs un Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks.

Padomes sēdē tika pārrunāti jautājumi, kurus abu valstu uzņēmēji vēlas aktualizēt Latvijas – Krievijas starpvaldību komisijas sēdē piektdien. Tie ir jautājumi, kas galvenokārt skar ekonomiskās  un reģionālās sadarbības veicināšanu un uzņēmējdarbību veicinošas līgumtiesiskās bāzes nostiprināšanu. Kā zināms, Latvijas un Krievijas valdību dienas kārtībā ir jautājums par divu ekonomisko līgumu noslēgšanu -  par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem un savstarpēju investīciju aizsardzību.

Dienas noslēgumā ekonomikas ministrs apmeklē Latvijas mežrūpniecības uzņēmuma SIA „Pata AB” kokapstrādes uzņēmumu Krievijā „Dok-5”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas