Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kampars: Tukuma lidostas attīstībā ieguvēji būs visi

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) piektdien apmeklēja Tukuma lidostu, lai iepazītos ar iecerēm par tās attīstību un plānotajām investīcijām, un apmeklējuma laikā viņš uzsvēra, ka Tukuma lidostas attīstības plāni ir pozitīvs piemērs privātu investoru iniciatīvai.

„ Es esmu pārliecināts, ka, attīstot Tukumā nelielu, bet aktīvu lidostu, ko izmanto zemo cenu aviokompānijas pasažieru pārvadāšanai, ieguvēji būs visas tuvējās pilsētas un pagasti, jo attīstīsies uzņēmējdarbība apkalpojošajā sfērā, piemēram, viesnīcu, kafejnīcu un restorānu bizness, līdz ar to veidosies jaunas darba vietas,” uzsvēra Kampars.

Tukuma lidostas attīstītāji iepazīstināja ministru ar lidostas teritoriju, jaunbūvējamo pasažieru terminālu, ko šovasar plānots nodot ekspluatācijā, un lidostas tehnisko aprīkojumu. Ministrs tika informēts, ka kopumā desmit gadu periodā lidostas attīstībā plānotās investīcijas varētu sasniegt 50 miljonus latu.

A.Kampars izteica cerību, ka valsts iestādes, kas ir atbildīgas par pasažieru avionozares darbību, būs pretimnākošas šādas nelielas lidostas attīstības iecerēm. Tāpat, pēc ministra domām, ļoti svarīgi ir gan lidostas attīstītājiem, gan pašvaldībai strādāt ar iedzīvotājiem, īpaši tiem, kuriem ir bažas, ka lidostas attīstība varētu negatīvi ietekmēt viņu dzīves kvalitāti.

„Pasaules pieredze liecina, ka šādi infrastruktūras projekti atstāj pozitīvu iespaidu uz uzņēmējdarbības vidi, tai skaitā uz nekustamo īpašumu tirgu, tomēr iedzīvotājiem nepieciešami racionāli un izsvērti argumenti kā no investoriem, tā pašvaldības,” norādīja Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas