Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kargina un Krasovicka ģimenes pērn procentu maksājumos no "Parex bankas" saņēmušas 4,9 miljonus latu

Bijušo "Parex bankas" līdzīpašnieku Viktora Krasovicka un Valērija Kargina ģimenes pērn procentu maksājumos par subordinētā kapitāla noguldījumu "Parex bankā" saņēmušas kopumā 4,9 miljonus latu, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis.

Viņš sacīja, ka abu bijušo bankas īpašnieku kapitāls bankā veido gandrīz 36 miljonus latu.

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas no šā gada jūnija liegs Karginam un Krasovickim saņemt procentus par ieguldījumu subordinētajā kapitālā. Lai gan Krasovickis jau paudis gatavību vērsties tiesā, Brazovskis prognozēja, ka pārējie subordinētā kapitāla ieguldītāji šim piemēram nesekos.

"Ja viņi ir profesionāli finansisti, jāsaprot, ka, pastāvot valsts atbalstam, vispār ir iespēja atgūt atpakaļ pamatsummu, tā kā neredzu pamatu tā rīkoties," norādīja FKTK pārstāvis.

Viņš arī pauda viedokli, ka diezvai iespējamā tiesvedība varētu būt drauds "Parex bankas" pārdošanai.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas no šā gada jūnija liegs bijušajiem "Parex bankas" līdzīpašniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim saņemt procentus par ieguldījumu subordinētajā kapitālā.

Pērn oktobrī Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas aizliedz bankai atmaksāt aizdevumus, kuriem tai radušās pakārtotās saistības, vai izmaksāt procentus par šādiem aizdevumiem. Grozījumi paredz, ka šāds aizliegums neattiecas uz banku, kas jau saņēmusi valsts palīdzību. Tādējādi Kargins un Krasovickis, kuru dēļ daļēji minētie likuma grozījumi tika ierosināti, turpina saņemt procentu maksājumus par subordinētā kapitāla noguldījumu apmēram vairāku simtu tūkstošu latu apmērā ik mēnesi.

"Parex banka" 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība nolēma to pārņemt valsts kontrolē. Pirms un pēc šā lēmuma no bankas aizplūda lieli noguldījumu apmēri, vēlāk bankai tika noteikti ierobežojumi debeta operācijām.

Pašlaik bankas 73,4% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas